Jurgen Callens

Ook in ons landje zullen weer de nodige plaatjes uitgebracht worden in 2017. Hier op de redactie is het alvast het female fronted Scarved dat dit jaar de spits mag afbijten. De band bestaat sinds 2012 en bracht in 2014 het debuut Dynamite uit via Sleaszy Rider. Nu volgt het vervolg hierop en wordt weer via hetzelfde label uitgebracht. Velen zullen de band al live gezien hebben en middels deze release zet het kwartet zich de komende tijd alvast opnieuw op de kaart. Lodestone komt officieel uit op 15 januari. 

Scarved speelt een combinatie van classic rock, vermengd met stromingen uit de hedendaagse rock. De band is ook niet vies om een vleugje metal aan de composities toe te voegen, wat soms wel uitmondt in stevige rock/metalsongs. De band wordt gefront door zangeres Caro, hier een tijd actief was in de dance-scene, maar uiteindelijk terugkeerde naar haar grote liefde: het hardere werk. Ook gekend in de groep is misschien gitarist en componist Luc Van Dessel, die sommigen misschien nog zullen kennen van Tails Blue, waar de bassist van de band trouwens ook in actief was. Na uitstapjes in coverbands besloten ook zij weer dat het tijd was om eigen en harder werk te gaan spelen. Op Lodestone zijn elf songs komen te staan, die we hier netjes beluisterd hebben. Eerlijk gezegd kende ik de band enkel van naam, maar met deze plaat hebben ze in elk geval toch een positieve impressie nagelaten. Er zit vrij veel variatie in het album, wat een song als Sweet Surrender bijvoorbeeld laat horen. Hier horen we bijvoorbeeld ook wat uitstapjes naar andere genres. Battlefield begint stevig en dreigend, waardoor je je nekspieren meteen in de aanslag gooit, mondt uit in een stevige riff en rekenen we hier tot één van de betere nummers van het album. De meeste songs duren ook bovengemiddeld lang, dus het duurt soms wel even voor je met het hele verhaal mee bent. De titelsong begint op een wat AC/DC-achtig aandoende voet, en heeft een wat bluesy gevoel (dat overigens wel vaker op dit album terug te vinden is). Het enige wat ik op deze track misschien wat mis, is een wat ruigere rockstem. We horen wel veel potentie, en songs die het in een live-omgeving ongetwijfeld goed zullen gaan doen. Een nummer als Garden of Eden zal er daar zeker één van gaan zijn. Het bevat een aanstekelijke riff, is goed gezongen en een prima song. Graag meer van dit. Bij het rustigere Heart of Rock and Roll kan je even gaan mijmeren over vervlogen klassieke rockdagen. Convicted Woman doet me dan weer wat meer aan een band als Led Zeppelin denken.

Met Lodestone heeft Scarved een heel vermakelijk, maar weliswaar geen wereldschokkend album afgeleverd. Alles klinkt vrij live en organisch en het materiaal leent er zich uitermate toe om live gebracht te worden. En dit is misschien wel de echte sterkte van deze band. Fans van classic rock, met twists uit het hedendaagse: zeker even checken.

Tracklist:

 1. Naughty Reflexes
 2. Sweet Surrender
 3. Battlefield
 4. Toxic Rat Race
 5. Lodestone
 6. Garden of Eden
 7. Heavy Foot Hero
 8. Heart of Rock and Roll
 9. Fight For Justice
 10. Convicted Woman
 11. Maiden Voyage

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X