Bjorn Wielockx

2016 was voor mij het jaar van de ontdekking van vele nieuwe beloftevolle bands. Één van deze namen is zonder twijfel de Nederlandse hardcoreband Ghost Years. Een hele ep lang wist de band me van m’n sokken te blazen met zeer energieke hardcore. Om 2017 onvergetelijk in te zetten bracht Ghost Years vorige week twee nieuwe nummers op de markt. Benieuwd of de band de lijn wist door te trekken of zelfs wat op te waarderen.

De tweedelige single bestaat uit Eat.Sleep.Work.Repeat en The Blood In My Veins. Twee nummers die het kleine repertoire met kracht uitbreiden. Nog steeds weten de Nederlanders op een originele manier hardcore voor te schotelen. Ditmaal zit er wat meer herhaling in, wat de agressie live alleen maar zal doen toenemen.

The Blood In My Veins ligt in het verlengde van het debuutschijfje van Ghost Years. De andere track is wat meer catchy. Veelal boeten bands hierin qua agressie, dit is niet het geval bij de Nederlanders. Op dezelfde strakke manier als op zijn self-titled ep gaat de band hier te werk. Alleen zal het live tijdens het refrein wel eens vechten voor de micro kunnen worden.

2017 is goed ingezet door Ghost Years. Deze twee singles zijn een perfecte uitbreiding daar hun repertoire nog maar bestond uit vier, uitstekende hardcorenummers. Deze twee nieuwe zijn wederom van een zeer hoog niveau, wat me nu al doet uitkijken naar nieuw werk van deze zeer beloftevolle jonge band. Ghost Years gaat het nog zeer ver schoppen, let op m’n woorden.

Tracklist:

  1. Eat.Sleep.Work.Repeat
  2. The Blood In My Veins

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X