Rotthier Peter

Gitarist John Roth kennen insiders van Winger. Terry Brock zong dan weer de sterren van de hemel bij Strangeways. Het tweetal werkte voor het eerst samen in 2009 toen ze beiden Giant vervoegden, een band waarvan het tweetal nog steeds deel van uitmaakt. Met dit project onttrekt het duo zich een beetje van de gebroeders Huff die bij Giant de lakens uitdelen, hoewel  ex-vocalist Dan zich alleen nog maar bezig houdt met het aanleveren van songmateriaal.

Het zal dan ook geen verrassing zijn dat de songs die het duo op dit debuut presenteert, refereren naar wat ze de voorbije jaren uitspookten bij diverse andere projecten. Van bij de eerste noot trakteren ze ons op lekker in het gehoor liggende typische hard rock voor de Amerikaanse markt.

Verwacht je dan ook aan een mix van up- en midtempo rockers. Waarbij vooral What’s It To Ya opvalt met zijn Walk This Way-riffje (Aerosmith). Natuurlijk mag ook de platte ballad niet vergeten worden met een nanana-refreintje. Song van dienst is deze keer Distant Voices.

Roth Brock Project levert een album af dat de middelmaat ver overstijgt maar ook niet meer dan dat. Vernieuwend is het absoluut niet, want de songs klinken gedateerd wat niet wegneemt dat de eersteling van het duo Roth / Brock tot het betere werk in dit genre hoort dat dit jaar werd uitgebracht.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X