The Amity Affliction + Northlane + Stray From The Path + Wage War / Trix, Antwerpen / 02-12-2016
Yngwie Vanhoucke

Trix is de vierde stop voor The Amity Affliction, dat momenteel door Europa trekt om zijn laatste album, This Could Be Heartbreak, te promoten. Iets na 19 uur gaan de deuren open. Er staat nog niet zoveel volk en we wachten nog enkele minuten vooraleer de opener van de avond, Wage War, eraan begint.

De band uit Florida speelt een sterke set; een half uurtje degelijke metalcore.

Wage War @ Trix - Antwerpen - BE

Wage War @ Trix – Antwerpen – BE

Op muzikaal vlak heb ik geen fouten gehoord, maar ik ben dan ook geen muzikant, daarnaast vond ik de melodische stukken zeer goed. Veel van de nieuwere metalcorebands hebben daar problemen mee, voornamelijk bij de zang. Die klinkt vaak slecht, maar ik vond deze bij Wage War zeer goed zitten.

Cody Quistad - Wage War @ Trix - Antwerpen - BE

Cody Quistad – Wage War @ Trix – Antwerpen – BE

Het publiek lijkt dit, na enkele nummers, ook te appreciëren en doet enthousiast mee. De zaal is ondertussen ook al tamelijk goed gevuld. Zanger Briton Bond laat ons ook weten dat ze bezig zijn aan een nieuwe cd. Mij hebben ze weten te overtuigen.

wage-war-83

Briton Bond – Wage War @ Trix – Antwerpen – BE

 

Stray From The Path mag de avond voortzetten. De band uit New York brengt ons hardcorepunk die me sterk doet denken aan Madball.

Anthony "Dragon Neck" Altamura - Stray From The Path @ Trix - Antwerpen - BE

Anthony “Dragon Neck” Altamura – Stray From The Path @ Trix – Antwerpen – BE

Na het vierde nummer vraagt brulboei van dienst Andrew “Drew York” Dijorio om zoveel mogelijk te crowdsurfen voor een video. Het publiek doet dit dan ook uitbundig en blijft dit voor de rest van de set doen. Springen, crowdsurfen, circle pit, we zien het allemaal passeren.

stray-from-the-path-39

Het hoogtepunt wordt bereikt met Badge & A Bullet waar het publiek echt uit de bol gaat. Tijdens de laatste song zingt Andrew een deel van het nummer op de handen van het publiek, springt er dan tussen en crowdsurft terug naar het podium.

Andrew "Drew York" Dijorio - Stray From The Path @ Trix - Antwerpen - BE

Andrew “Drew York” Dijorio – Stray From The Path @ Trix – Antwerpen – BE

 

Na Stray From The Path komt Northlane het podium op. Ik ken deze band al van het begin van zijn carrière, er is echter wel al een hele line-upverandering doorgevoerd sinds het ontstaan van de band.

Northlane @ Trix - Antwerpen - BE

Northlane @ Trix – Antwerpen – BE

De band uit Sydney brengt ons metalcore met progressieve invloeden. Sinds zijn laatste ep Equinox hangt er nu ook een hele sfeer rond de band. Ze kleden zich specifiek voor deze sfeer. Drummer Nic Pettersen en lead gitarist Jon Deiley dragen anti pollution-maskers. Het komt cool over maar ik weet niet of het comfortabel is om daarin een hele set te spelen.

Jon Deiley - Northlane @ Trix - Antwerpen - BE

Jon Deiley – Northlane @ Trix – Antwerpen – BE

Het publiek is enthousiast en doet mee. Ik vind het een goed optreden maar bij bepaalde stukken stoor ik me aan de stem van de zanger Marcus Bridge. De mix van metalcore en djent/progressieve metal vind ik wel schitterend. Al bij al een sterke set.

 1. Rot
 2. Leech
 3. Dispossession
 4. Transcending Dimensions
 5. Aspire
 6. Worldeater
 7. Masquerade
 8. Quantum Flux
 9. Obelisk
Northlane @ Trix - Antwerpen - BE

Northlane @ Trix – Antwerpen – BE

 

Op naar de headliner van de avond, The Amity Affliction. Het is nu de derde keer dat ik de mannen uit Gympie, Australië, live zie. De set begint strak met I Bring The Weather With Me uit zijn laatste album This Could Be Heartbreak. Gedurend de derde song wordt er al volop gecrowdsurft, waardoor de fotografen weg moeten.

Ahren Stringer - The Amity Affliction @ Trix - Antwerpen - BE

Ahren Stringer – The Amity Affliction @ Trix – Antwerpen – BE

De set bestaat uit een mix van This Could Be Heartbreak en Let The Ocean Take me met hier en daar wat songs uit eerdere albums. We krijgen ook een zeer emotionele All Fucked Up te horen. Veel songs worden geschreven uit eigen ervaringen en hier voel je dit echt: zanger Joel Birch haalt veel uit zijn verleden. De songs over depressie, angst, drugs en zelfmoord raken het publiek.

Joel Birch - The Amity Affliction @ Trix - Antwerpen - BE

Joel Birch – The Amity Affliction @ Trix – Antwerpen – BE

Na een emotioneel nummer gaan we over naar een zeer actieve Death’s Hand waar Joel ons vertelt dat we hem de energie geven om te zingen. Met Fight My Regrets sluiten ze de reguliere set af. We moeten echter niet lang wachten voor een encore; de band komt terug naar het podium en laat ons weten dat het volgend nummer gefilmd zal worden en vraagt ons zo luid en wild mogelijk te zijn. Het publiek willigt deze wens dan ook in en gaat helemaal uit zijn dak tijdens Pittsburgh.

the-amity-affliction-124

De avond wordt afgesloten met de titletrack uit het laatste album, This Could Be Heartbreak. Zeer geslaagd optreden van The Amity Affliction. Ik vond het de beste keer van de drie.

 1. I Bring The Weather With Me
 2. Open Letter
 3. Lost & Fading
 4. Never Alone
 5. I Hate Hartley/Youngbloods
 6. Chasing Ghosts
 7. The Weigh Down
 8. All Fucked Up
 9. Death’s Hand
 10. Some Friends
 11. Shine On
 12. Fight My Regrets

Encore

 1. Pittsburgh
 2. Don’t Lean On Me
 3. This Could Be Heartbreak

the-amity-affliction-126

 

Voor meer foto klik hier

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X