Sebastiaan Schabon

Van een ommezwaai gesproken. Het uit München afkomstige kwintet Pikes Edge maakt tegenwoordig het mooie weer in de heavy/groovescène terwijl ze vroeger (onder de naam Wild Scream) de death/thrashscène op zijn kop probeerden te zetten. Op 25 november brachten ze hun tweede album All Of Our Beauty uit via Hamner Music. Heeft die grote verandering ook op dit tweede album zijn vruchten afgeworpen of mogen we stellen dat de band beter terugkeert naar zijn roots?

Wat ook opvalt aan Pikes Edge: tegenover Wild Scream is Pike (echte naam Fikret Mujkic) het enige overgebleven bandlid. Maar gezien de kwaliteit van dit tweede album mogen we gerust zeggen dat laatstgenoemde vier getalenteerde muzikanten rond zich heeft weten te verzamelen. Openingstrack Denial Of Service bevestigt dit statement. Hier is echter meer aan de hand dan heavy/groove metal. We krijgen invloeden te horen van metalcore, ook lichte toetsen van death metal, dat laatste is misschien een overblijfsel van hun vorig leven. De riffs doen denken aan metalcore, terwijl de zang zowel thrash als core kan zijn.

En dat is alleen nog maar de openingstrack. Over de rest van het album valt net hetzelfde te zeggen: snoeihard, brutaal, energiek, zwaar en ga zo maar door. Pike en de zijnen weten echt waar ze mee bezig zijn. De stijlverandering heeft zijn doel niet gemist: volgens mij zouden zelfs de Wild Scream – fans geen enkele moeite hebben met dit album. Het zal in het begin wel even wennen worden, maar die gedane moeite zal je je niet beklagen. Er zijn bands die ook een andere muzikale weg inslaan maar daar amper beter van worden wat hier dus duidelijk niet het geval is. Ziezo, daar hebben jullie een antwoord op de vraag in de introtekst.

Ken je hun vorige werk, dan zal je met All Of Our Beauty geen enkele moeite hebben. Pikes Edge laat hiermee horen dat verandering wel degelijk goed kan zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X