Bjorn Wielockx

Voor mij persoonlijk moet een deathcoreband altijd connecties hebben naar het deathmetalgene. Vaak komt dit de techniciteit van de gitaren ten goede, wat het geheel dan weer wat complexer maakt. Thy Art Is Murder, Suicide Silence en sinds kort Walking Dead On Broadway balanceren wat mij betreft perfect op die grens. De breakdowns vliegen je om de oren maar worden ingeleid door het betere gitaarwerk. De Duitse deathcoreband Science Of Sleep brengt met Hellmouth de opvolger voor het in 2013 verschenen debuutalbum Exhaust.

Dat debuut kan ik me nog zo voor de geest halen, daar het een album was om duimen en vingers bij af te likken. Science Of Sleep bracht een werk op de markt dat bol stond van de diversiteit. Niet alleen maakt de band gebruik van originele breakdowns, tempowisselingen en gitaarriffs, ook de frontman Marcus wist zich positief te onderscheiden van zijn andere collega’s in het genre.

Hellmouth ligt in het verlengde van Exhaust, wat dus weer een krachtig nieuwe deathcoreplaat oplevert. Al is het geheel een beetje vertraagd om het duistere in de band meer naar voor te schuiven. Op de momenten dat het er echt toe doet haalt Science Of Sleep nog steeds verschroeiend uit, al is het net iets beter gedoseerd dan op zijn voorganger.

Want de breakdowns en dergelijke komen, doordat ze niet meer om de tien seconden om je oren vliegen, veel harder aan. De mysterieuze, donkere opbouwende gitaarlijnen brengen een aparte sfeer met zich mee die door middel van de breakdowns altijd wel tot een soort van explosie lijden. Ook komen er twee gasten het beste van zichzelf geven. Nico Webers van War From A Harlots Mouth en niemand minder dan Matthi van Nasty. Vooral die laatste zorgt tijdens Swamp voor een wel zeer opgefokt nummer.

Deze nieuwste telg van Science Of Sleep is verplichte kost geworden voor al de deathcoreliefhebbers. Hellmouth is net dat tikkeltje beter geworden dan zijn voorganger Exhaust, wat de band een prachtig album oplevert. Net iets ingewikkelder, technisch verfijnder en volwassener zet Science Of Sleep een goede stap richting grootmachten in het genre. Als het volgende album weer in het verlengde ligt maar net dat tikkeltje beter is, heeft het goud in handen.

Tracklist:

 1. Hellmouth
 2. Purge
 3. Columns Of Greed
 4. Fed To Pigs (Ft. Nico Webers)
 5. Tremendous Strain
 6. Wanderers
 7. Plainfield
 8. Condemned Burn
 9. Swamp (Ft. Matthias Matthi Tarnath)
 10. Deaths Realm
 11. Todestreiben

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X