Bjorn Wielockx

Als er één genre populair is om te starten als band, dan is het wel het metalcoregenre. Ze schieten als paddestoelen uit de grond. Over de kwaliteit valt vaak te discussiëren daar het moeilijk wordt om nog een vernieuwende eigenheidsfactor te vinden, maar wat als je het genre nu eens letterlijk zou nemen. Collapsed, een Belgische band, zou op zijn mini-cd Golden Wings een combinatie tussen metal en hardcore hebben gevonden die in de verste verte iets met metalcore te maken zou hebben. Wij van Amped-Up waren alvast benieuwd naar het eindresultaat.

De klemtoon wordt gelegd op energieke hardcore maar om te voorkomen dat ze als dertien in dozijn zouden klinken hevelt Collapsed enkele metalelementen succesvol over naar het opzwepende geheel. Grotendeels is het trash metal, maar ook andere typerende elementen zijn terug te vinden in deze adrenalinebom.

Doordat de band ervoor heeft gekozen om een cocktail aan genres te serveren,  zorgt deze voor een aangename eerste luisterbeurt. Des te meer je deze plaat beluistert ,des te beter Golden Wings wordt. Vaak zitten er riffs en breakdowns verstopt in het geheel waar je tijdens de eerste luisterbeurt gewoon door luistert.

Rage Feeds Dead vind ik echt een magistrale hardcoresong. Alles loopt in het honderd gedurende deze 3 minuut durende oorlog. In eerste instantie strooit Collapsed roet in de ogen door nogal catchy, door middel van punkinvloeden, te starten. Tegen het midden van deze song schakelt de sfeer om naar een duistere sfeer om dan weer uit te vloeien in een wel zeer pittige breakdown.

Deze Golden Wings geeft het hardcoregenre een welgemeende stamp onder zijn gat. Het mag allemaal wat minder perfect zijn en ook andere genres mogen aan bod komen waardoor Collapsed een prachtige hardcore-crossover-plaat heeft afgeleverd die naar meer smaakt.

Wie deze prachtige plaat eens wil beluisteren kan deze hier gratis, of voor een bedrag naar keuze downloaden. Op zaterdag 26 november vindt de releaseparty van Golden Wings plaats in Jeugdklub ‘T Slot te Wortel. Het belooft daar een zeer pittige avond te worden met Run Like Hell, Failed State, Encrypted en Royce. Dit alles voor vijf euro.

collapsedgoldenwingsreleaseparty2016

Tracklist:

  1. Golden Wings
  2. Hands Of The Devil
  3. Suicidal Headache (Ft. Bert Aka Mr Too Far 2K6)
  4. Rage Feeds Dead
  5. First Chapter

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

maart

Geen concerten

april

Geen concerten

X