Bjorn Wielockx

Eén van de meest prestigieuze hardcorebands van de Lage landen is helemaal terug. Met XVI brengt Angel Crew de Belgsich/Nederlandse samenwerking na meer dan tien jaar, eindelijk, het vervolg op de cultplaat One Life, One Sentence uit. Met ex-leden van bands als Backfire, Pro-Pain en Length Of Time weet je dat deze band tonnen ervaring heeft. Of het na 10 jaar nog steeds de hardcorescène op z’n kop kan zetten lees je in onderstaande review.

Daar Angel Crew op zijn vorige werken vaak teruggreep naar punkinvloeden is dat op deze XVI meer een uitzondering geworden. Net als een groot deel uit de hardcorebands kiest Angel Crew om zijn agressieve muziek te ondersteunen met technisch onderbouwde metalmuziek. Een gewaagde keuze die misschien voor de die-hardfans wel eens pijn kan doen.

Maar kan je ze deze wijzigingen kwalijk namen? Ik althans niet, in mijn opinie heeft Angel Crew met XVI een plaat uitgebracht die de tand des tijds heeft doorstaan. De breakdowns die de band je voorschotelt zijn nog steeds zeer gewelddadig. Het chaotische dat de band zo kenmerkt is nu gestructureerder geworden door opbouwend te werk te gaan. Liefhebbers van de wanorde hoeven echter niets te vrezen, nog steeds weet de band als geen ander chaos te creëren met behulp van stomende breakdowns. Live zullen ze de die-hardfans snel over de streep trekken met hun “vernieuwde” sound.

Doordat Angel Crew wat meer metalkenmerken introduceert, lijkt het geheel op Hatebreed. Waarmee ik niet wil zeggen dat de groep zijn eigenheidsfactor is verloren, ze kunnen met deze sound anno 2016 een veel groter publiek bereiken. Dat de shows van Angels Crew altijd uitmonden in één grote war zone is algemeen geweten. Een verplichte band op de zwaardere festivals in België en Nederland dus.

XVI is het wachten meer dan waard. De Belgen/Hollanders bewijzen dat ze nog steeds zeer verrassend uit de hoek kunnen komen. Dat er meer dan tien jaar tussen deze plaat en zijn voorganger One Life, One Sentence zit, is duidelijk hoorbaar op plaat. Zo is Angel Crew meegegaan met zijn tijd, is de muziek volwassener geworden waardoor de techniciteit op deze XVI van ongekende hoogte is.  Dit alles zonder in kwaliteit te moeten inboeten.

Tracklist:

 1. Bombardier
 2. Stabbing Bastards
 3. Skulls & Bones
 4. Nothing Is Wrong
 5. Road To Redemption
 6. The Fear Of Itself
 7. Crucify Me
 8. Broken Promises
 9. Kings Of Dogs
 10. Dead Beat
 11. Beat The Bastards (The Exploited Cover)
 12. Crushing Innocence

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X