Rotthier Peter

Australische bands die het willen maken moeten blijkbaar broertjes in de gelederen hebben. Net als AC/DC  en Airbourne werd het uit Melbourne afkomstige White Widdow opgericht door een broederpaar. Jules (lead vocals) en Xavier Millis (gitaar) vormden in 2008 samen met gitarist Enzo Almanzi een band die muzikaal geïnspireerd werd door de arena rock uit de jaren ’80. Hun belangrijkste invloeden zijn de bands waarmee ze opgegroeid zijn zoals Survivor, Night Ranger, White Sister en Giuffria.

Silhouette opener Stranded duwt je ook onmiddellijk met de neus op die feiten. De groep weet het gevoel dat heel wat rockers in de eighties hadden bij het aanhoren van de eerder genoemde bands, opnieuw op te roepen. Dat de songs op Silhouette dan ook niet uitblinken in originaliteit hoeven we dan ook niet echt te benadrukken. Ook de titels van de nummers ademen diezelfde vibe uit. Zeg nu zelf, songs met namen als Living For The Night, Wild At Heart of Game Of Love roepen herinneringen op aan bands die twintig, dertig jaar geleden het schone heavyrockweer maakten in de grote stadions.

De verdienste van White Widdow ligt dan ook niet direct bij de songs die ze geschreven hebben, maar moeten we eerder zoeken bij de manier waarop ze die nummers brengen naar de luisteraar toe. En daar valt zeker niet over te klagen want de melodieuze rock songs die het Australische vijftal op hun vierde album brengt, kan zich zonder probleem meten met de songs die hun voorbeelden in het verleden brachten.

Grote stadions zoals vroeger zal je met dit materiaal natuurlijk niet meer vullen, maar het repertoire dat ze op Silhouette brengen zal ook live de liefhebbers van AOR en melodieuze heavy rock kunnen bekoren. Voer voor liefhebbers van Whitesnake, House Of Lords, Winger en aanverwanten.

Tracklist:

  1. Stranded
  2. Surrender My Heart
  3. Living For The Night
  4. Last Chance For Love
  5. Wild At Heart
  6. Damage Is Done
  7. Game Of Love
  8. Smile For The Camera
  9. Waited
  10. Sleeping With The Enemy

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X