Rotthier Peter

Wat een mens al niet doet om vrouwlief te plezieren. Thy Shade is een duo gevormd door Mane Cabrales (Dimension) en zijn muze Diana Shade. Hij ontdekte dat vrouwlief meer dan behoorlijk kon zingen en samen besloten ze om het project Thy Shade op te zetten. Het Amerikaanse tweetal uit Denver besloot om een sopraanstem te combineren met symfonische metalgeluiden en het resultaat werd door het Duitse Massacre zo goed bevonden dat het stel zijn handtekening mocht zetten onder een contract om hun debuut The Last Goodbye uit te brengen.

Dat het progressieve geluid dat Cabrales met zijn band Dimension uitbraakt zijn invloed heeft gehad op de composities van Thy Shade wordt al meteen duidelijk in de eerste songs, want de symfonische power metal bevat wel heel wat progressieve tintjes die echter nooit de bovenhand nemen zodat de muziek van Thy Shade niet verzuipt in overbodige instrumentale tierlantijntjes. Het is vooral duidelijk dat de vocalen van Diana op dit album een centrale rol moeten vervullen en dat doet de dame met volle overtuiging.

Ze heeft haar stem perfect onder controle en weet daarmee de songs naar heel wat hoogtepunten te zingen. Doordat ook het instrumentale gedeelte getuigt van klasse, trakteert Thy Shade ons op een mooi debuut dat zeker moet gehoord worden door fans van female fronted symphonic metal want dit kan wel eens uitgroeien tot iets groots. Luister maar eens naar de manier waarop ze de cover O Divine Redeemer (Charles Gounod) brengt, waarop ze als vocaliste een absoluut hoogtepunt weet te bereiken en de luisteraar in opperste vervoering brengt.

Naast het goede gebruik van het instrumentarium vult Thy Shade de vocalen van Diana ook nog geregeld aan met een mannelijke tegenhanger. Niet dat de dame dat nodig heeft, maar het gebruik van de mannelijke vocalen in enkele songs versterken wel de kracht die uitgaat van haar stem. Door deze perfect te combineren, krijgen de songs waarop dat zangsamenspel aanwezig is een extra dimensie. Thy Shade doet met The Last Goodbye, over enkele weken, zeker een gooi naar de titel debuut van het jaar. Magistraal!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X