Tom Moons

Trees of Eternity is een darkambientband uit Finland. De band bestaat nog maar sinds 2009 en levert met Hour of the Nightingale zijn debuutalbum af. Spijtig genoeg stierf zangeres Aleah op 18 april dit jaar en is het eerste album van de band ook al een tribute aan de wonderlijke, Zuid-Afrikaanse zangeres.

De muziek van Trees of Eternity kan je nog het beste beschrijven alsof een lieflijke stem van een vrouwelijke geest zingt over zeer down tempo, doom geïnspireerde muziek. Dit alles resulteert in een zeer mooie en ook emotionele mix die menig metalhead zal kunnen weten te ontroeren. Al vanaf de eerste tonen van opener My Requiem merk je dat het hier gaat over een zeer eigenaardige en unieke band en dat dit album je helemaal zal verbijsteren.

Als je al zonder emotionele kleerscheuren door de opener bent geraakt, bereid je dan maar snel voor voor de Eye of the Night. De wonderbaarlijk mooie composities blijven elkaar doorheen heel het album opvolgen en laten nooit ook maar een schijntje blijken dat ook maar één van de nummers niet net zo goed is als de vorige of de volgende. De plaat staat enkel vol met hoogtepunten!

Hour of the Nightingale is een debuut van zo een hoge kwaliteit dat het bijna niet meer te overtreffen is als debuut van het jaar! Zangeres Aleah mag trots zijn op wat de rest van de band met haar zang heeft gedaan voor haar debuut. Spijtig dat er geen vervolg met haar zal komen na dit haast perfecte debuut. Dit is een grote aanrader en zou haast verplicht in een heleboel eindejaarslijstjes moeten voorkomen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X