Tom Moons

Ook al is Zweden grotendeels bekend vanwege de Gothenburgse deathmetalscene, toch zijn er ook genoeg redenen om dit land te zien als het land van de power metal, dit onder leiding van Sabaton, maar ook het oppermachtige Hammerfall mag zich zien als pionier van de Zweedse power metal. Na een zo te zien deugddoende pauze van anderhalf jaar smeet de band zich terug in de kijkers met (R)Evolution. Twee jaar later is de band weer terug om zijn nieuwste album voor te stellen: Built to Last.

Na de grote terugkeer naar vroeger met (R)Evolution lijkt het dat Hammerfall sowieso niet meer de fans echt kan verrassen, maar dat is helemaal niet erg. De band spuwt de ene na de andere krachtige riff uit en geeft de fans precies wat ze willen en ook verwachten. Of we het nu over de snelle en krachtige opener Bring It!, het ten strijde trekkende Hammer High of de rustige ballade Twilight Princess hebben, er is niets meer waarmee de band de fans geweldig doet verrassen.

Alles op het album doet denken aan de eens jonge knapen die de power metal terug uit de sloot haalden en nog steeds doen wat ze het liefste doen: hun fantasie tentoon stellen aan de wereld terwijl ze de metal verdedigen. En geef toe, op de grote powermetalhaters na zal zo goed als iedereen met plezier meezingen met Hammer High, het is gewoon zo aanstekelijk dat je het niet kan tegenhouden.

Hammerfall geeft de fans precies wat ze verwachten en zal zeker iedere fan tevreden stellen. Er is niets nieuws onder de zon te bekennen, maar dat is helemaal niet erg, want de band levert weer een plaat van een grote kwaliteit af. Sommige bands lukt het immers om een goede carrière op te bouwen zonder ooit van sound te veranderen en dat is goed voor de trouwe powermetalfans.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X