Sebastiaan Schabon

Death metal uit Frankrijk? Dat zal voor velen onder ons niet meteen bekend in de oren klinken. Maar toch zijn er bands uit het land van de wijn die het in dit genre proberen te maken. Nihilism bestaat al sinds 2009 en bracht naast een demo ook een splitalbum uit. Nu serveren ze je een volwaardig debuutalbum onder de noemer Beyond Redemption. De plaat ligt sinds 28 oktober in de rekken bij de betere platenboer en het is Overpowered Records die voor de verdeling zorgt.

Het gaspedaal wordt meteen stevig ingedrukt als de eerste tonen van Ocean’s War worden aangeheven. De blastbeats vliegen je meteen om de oren en de gitaarmeesters schudden de ene na de andere geweldige riff uit hun mouw. Na dit korte introstukje heft zanger Séb zijn demonische stem aan en zijn we vertrokken voor elf tracks kwaliteitsvolle death metal. Denk aan de death metal van de jaren ’90 en je weet waar je je aan mag verwachten moest je naar Nihilism gaan luisteren.

Na de eerste vier tracks van het album volgt een soort interlude, ApXN genaamd. Hier hoor je slechts één gitaar spelen en het is werkelijk een prachtig stukje; eenvoudig maar prachtig. En net wanneer je denkt dat je het gehad hebt, ramt de band je een gewapende betonnen vuist in je gezicht met The Black Fish. Zonder twijfel het hoogtepunt van het album. Drummer Clement lijkt wel onvermoeibaar, hij raast met zijn drumstel door het nummer alsof het hem geen enkele moeite kost. Séb lijkt naarmate het album vordert steeds beter te gaan zingen en de gitaristen halen het onderste uit hun muzikale kan. Geweldig gewoon!

Wat Nihilism hier uit zijn muzikale hoed tovert, is echt wel verbazingwekkend. Als dit nog maar het debuutalbum is, dan staat ons nog wat te wachten. Zeker een band om te blijven volgen want Beyond Redemption zal absoluut nog niet het laatste zijn wat we deze Fransen te horen zullen krijgen.

Tracklist:

 1. Ocean’s War
 2. Beyond Redemption
 3. The Hanging Tree
 4. The Rebellion
 5. ApXN
 6. The Black Fish
 7. The Old Tree Died
 8. All Will Be One
 9. Inner Daemon
 10. Alea Jacta Est
 11. The Blood Poured

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Upcoming concerten

december

Geen concerten

januari

15janalldayHeadbangers Parade

X