Rotthier Peter

Kingmaker is het veertiende studio album van het in 1981 opgerichte Deense heavyrockgezelschap Pretty Maids. De band rond zanger Ronnie Atkins (Paul Christensen) en gitarist Ken Hammer (Kenneth Hansen) mag dan bij elke hardrockfan bekend zijn, een echte doorbraak is er voor de heren nooit gekomen. Waarom? Dat mag Joost weten want alleen al de opener van dit nieuwe album, When God Took A Day Off, laat ons horen dat deze kerels getalenteerd zijn, iets wat ze ook live herhaaldelijk bewezen hebben.

Ondanks het feit dat de grote doorbraak uitbleef zijn Atkins en Hammer er steeds in blijven geloven en na meer dan dertig jaar toeren ze nog steeds als enthousiaste pubers de wereld rond om hun songs wereldkundig te maken. Met Kingmaker bevestigen de Pretty Maids alvast hun status van vergeten band, toen God zijn vrije dag nam, want er zijn heel wat bands in het melodieuze heavymetalgenre die songtechnisch nog heel wat kunnen opsteken van deze jongens.

Gelukkig voor hen is het plaatsje dat ze veroverd hebben in de hiërarchie blijkbaar voldoende om er van te leven zodat wij kunnen blijven genieten van de composities van de heren, want met Kingmaker zetten ze alvast weer een flinke stap voorwaarts met een aantal songs die live zeker brokken kunnen gaan maken. Songs als Humanize Me, Bull’s Eye en Civilized Monsters (wat een solo) zullen menige concertzaal of festivalweide in vuur en vlam zetten.

Met Kingsmaker laten deze Denen nog maar eens horen dat ze door velen onderschat zijn en echt wel hun plaatsje verdienen in de voorste gelederen van het melodieuze hard rock- en heavymetalpeloton.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X