Jurgen Callens

Het debuut van het Belgische, legendarisch aan het wordende Evil Invaders is intussen alweer een tijdje uit. Sindsdien werd ongeveer elk metalpodium in België en ver daarbuiten plat- en kapotgespeeld. De band staat nauwelijks stil, kijkt nooit achteruit en bracht aan de vooravond van de tour met Suicidal Angels, Skull Fist, Crisix en Mortillery dan maar een zoethoudertje uit onder de vorm van een ep met vier songs erop. Ideaal om in de spotlight te blijven en de wachtende thuisfans tevreden te houden. Het was wederom Napalm Records die het produkt in de winkels deed belanden.

In For The Kill bevat dus vier nummers: twee nieuwe en twee liveversies van songs van op het debuut Pulses of Pleasure. Die live songs zijn de titeltrack van het recentste album en Victim of Sacrifice. Hierop horen we de band in zijn element, namelijk op een podium, daar waar het voor hen allemaal hoort te gebeuren. Evil Invaders is een pure liveband, en het is goed van ze dat ze dit snel eens op een geluidsdrager vastlegden. De energie en agressie en spontaniteit spatten gewoon van de muziek af. Dit zijn jonge honden die leven voor heavy metal en dat ook onder eender welk mogelijke vorm willen uitdragen. En het publiek eet gewoon uit hun handen. En zo moet dat. Het harde werken loont. En dat het vele touren ook loont, horen we op de twee nieuwe songs. Die klinken gewoon heel strak en zijn van het beste wat wij van Evil Invaders al hebben gehoord. Speed metal, heavy metal, thrash: je noemt het en het zit erin. Maar bovenal klinkt het allemaal nog steeds heel spontaan en enthousiast. Heel erg gemeend, maar ook vuil en gemeen, zoals de band hoort te klinken. De riffs vliegen tegen je hoofd, Joe spuwt zijn teksten nog steeds op zijn gekende manier uit. Het lijkt ook alsof hij meer kracht in zijn zang heeft weten te stoppen. Het klinkt ook vastberadener dan voorheen. De melodie is ook prima en de ritmesectie hakt strak mee. Als dit een voorbode is voor het nieuwe werk, dan maken wij alvast onze borst nat. Laat die nieuwe handel dan maar heel snel komen. Een score geven ga ik echter niet doen, die geef ik liever aan een volledig album.

Fans van Evil Invaders zullen deze ep nu onderhand al wel in huis hebben. Mochten er zijn die toch nog getwijfeld hebben en nog niet tot aanschaf over geweest zijn: twijfel niet, voordat dit een collectors item wordt en je er later een boel meer zal voor moeten afdokken. En nu graag snel die nieuwe volledige plaat aub!

  1. As Life Slowly Fades
  2. Raising Hell
  3. Pulses of Pleasure
  4. Victim of Sacrifice

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X