Rotthier Peter

Liquid is het derde solo album van de Duitse gitarist Kalle Wallner, die we kennen van de band RPWL, een groep die vooral geïnspireerd werd door het legendarische Pink Floyd. Die invloeden hoor je ook doorschemeren in het solowerk van Wallner. Toch vaart Kalle zijn eigen koers en beschouwt hij Blind Ego duidelijk als een zijproject, want hoe verklaar je anders dat Liquid pas zeven jaar na het tweede album, Numb, in de winkels ligt.

Om zijn progressief metalen constructies ook vocaal goed te voorzien gebruikt Wallner op dit album de stemmen van Arno Menses (Subsignal), Aaron Brooks (Simeon Soul Charger) en Erik Ez Blomkvist (ex-Platitude, Ki). Vooral die laatste valt onmiddellijk op als hij zijn eerste noten aanheft op opener A Place In The Sun. De man klinkt in de softe zangstukken als een reïncarnatie van David Bowie. Gelukkig heeft hij vocaal heel wat meer in zijn mars, wat hij laat horen op What If, waar hij naast dat Bowie geluid ook laat horen dat hij over een zeer degelijke rock/metal stem bezit.

Muzikaal herbergt Liquid alles wat het belooft. Wallner trakteert ons op een bij wijlen vrij ingetogen portie progressieve rock die geregeld doorspekt wordt met vrij hevige passages. Zowel Blomkvist als Menses weten de songs vocaal een meerwaarde te geven, hoewel ik persoonlijk de stem van Menses in de drie songs die hij zingt een beetje te braaf en eentonig vind ten opzichte van de vocalen van zijn kompaan, die toch duidelijk een groter vocaal spectrum blijkt te hebben.

Vooraleer af te sluiten, krijgen we nog het prachtige instrumentale Quiet Anger te verwerken alvorens Wallner zijn derde vocalist, Aaron Brooks, laat opduiken in de slotsong Speak The Truth. Ook Brooks kwijt zich degelijk van zijn taak om deze rustige afsluiter ook vocaal boven het gemiddelde te doen uitstijgen om de progressieve medemens te verblijden met een negendelig album dat geen zwakke momenten bevat maar waarvan je ook niet direct kan zeggen dat er beklijvende hoogtepunten waar te nemen zijn, hoewel het slot van Speak The Truth er zeker mag zijn.

TRACKLIST:

  1. A PLACE IN THE SUN
  2. BLACKENED
  3. WHAT IF
  4. NOT GOING AWAY
  5. NEVER ESCAPE THE STORM
  6. TEARS AND LAUGHTER
  7. HEAR MY VOICE OUT THERE
  8. QUIET ANGER
  9. SPEAK THE TRUTH

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X