Bjorn Wielockx

Wasted 24/7 is een Belgische punkrockband die het wel eens internationaal ver kan schoppen. Zo hebben ze al live mogen spelen op Jim TV, speelde ze samen met Zebrahead en MxPX, kregen ze reviews van verschillende “belangrijke” media zoals Het nieuwsblad. Overal worden ze aanzien als één van de meest potentiële bands in het genre. Het werd dan ook hoogtijd dat wij van Amped-Up deze plaat eens van naderbij gingen bekijken.

In eerste instantie vond ik de band te soft. Maar door ze steeds weer op te leggen begon ik de brutaliteit die verscholen zit achter de zeemzoete vocalen te horen. Vanaf dat moment was ik helemaal verkocht en kon ik niet meer blijven stilzitten op de catchytonen van Wasted 24/7.

Ook begon ik enkele van mijn favoriete bands in hun muziek te horen. Ignite en Nofx om de twee grootste op te sommen. Naast de doorsnee nummers op deze Eight Equals Greater Than staan er ook enkele bommetjes op: The Gift, Liquid Cocaine, The Person That I Want To Be, Sinkhole en Wide Awake zijn de nummers die er voor mij met kop en schouders boven uitsteken. Op deze tracks ligt de focus net iets meer op het punkgenre waardoor de snelheid de hoogte in gaat.

Liquid Cocaine zal live zorgen voor een agressieve circle pit. De band gaat hier zeer hard te werk wat de sfeer tijdens een show naar het kookpunt zal brengen. Met zijn 55 seconden is deze track voor je het weet achter de rug; de rush van dit nummer blijft echter langer actief in het lichaam. Geniale track gecombineerd met het zachtere werk.

Al is het toch het zachtere werk dat het meest vertegenwoordigd is. Dit vind ik persoonlijk jammer daar de band zich echt weet te onderscheiden met de iets stevigere nummers; wanneer ze het braafjes houden klinkt het, voor mij, niet origineel genoeg.

Wasted 24/7 wist me te overtuigen met Eight Equals Greater Than. Ze hadden de zeer moeilijke opdracht om me met punkrock, een genre dat ik niet zo fantastisch vind, te overtuigen. De ruige gitaarlijnen gecombineerd met de hemelse vocals zijn een winnende combinatie. Ik ben alvast benieuwd naar hun volgende plaat.

Tracklist:

 1. The Gift
 2. Nothing Left
 3. Boys
 4. Sinkhole
 5. Liquid Cocaine
 6. The Person That I Want To Be
 7. 42
 8. Lost And Found
 9. Disonnected
 10. N,N-Dimethyltryptamine
 11. Jetlags
 12. Wide Awake
 13. IOU

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X