Tom Moons

Nu Slash is teruggekeerd naar Guns N’ Roses heeft Myles Kennedy alle tijd van de wereld gehad om samen met Mark Tremonti samen te zitten voor het nieuwe Alter Bridge album. Dit resulteerde in dertien gloednieuwe tracks voor The Last Hero. Met de single Show Me a Leader kregen we al direct een voorproefje dat smaakt naar meer.

The Last Hero is weer een typisch Alter Bridge album geworden, waarom zou je ook iets veranderen aan een goed draaiende en geoliede machine? Al de oude, vertrouwde elementen zijn weer veelvuldig aanwezig: de solo’s die roepen om een luchtgitaar, de geweldige stem van Myles, de riffs om je vingers bij af te likken…

Als we spreken over de geweldige riffs en solo’s denken we natuurlijk direct aan de eerste single, Show Me a Leader, maar ook aan het rustigere My Champion, Cradle to the Grave… Deze bewijzen allemaal weer waarom Mark Tremonti‘s soloband zo goed werkt, hij is namelijk een meester in het schrijven van riffs en solo’s die technisch niet mis zijn, maar zich toch niet te veel verliezen in technieken en dus nog steeds zeer goed in het oor liggen.

Spijtig genoeg weet Alter Bridge niet de hele tijd de aandacht van het grootste deel van de luisteraars er volledig bij te houden. Na een aantal nummers klinkt de plaat te vertrouwd en zit er te weinig variatie in. Er zijn de eerder genoemde toppers, maar voor de rest zijn er niet echt liedjes die uitblinken. Spijtig, hier had misschien wel wat meer mee kunnen gedaan worden.

Alter Bridge stelt niet teleur met The Last Hero en zal vast en zeker nog een heleboel zieltjes weten te verwerven op plaat en met de nieuwe tour. De formule van de band blijft nog steeds goed klinken, maar misschien wordt het stilletjes aan tijd om ook andere horizonten te gaan verkennen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X