Tom Moons

Seremonia is een Finse, psychedelische heavymetalband. Met Pahuuden äänet brengt Svart Records alweer het vierde album van het in het Fins zingende underground succes. Wordt dit album weer een wonderbare reis naar de aparte wereld die zangeres Noora weet te scheppen met haar muziek?

Jawel hoor, Seremonia doet het weer. Zoals op haar vorige drie albums is het weer geen album geworden waarbij je ieder liedje gewoon in willekeurige volgorde achter elkaar kan beluisteren. Je moet bij deze band echt de tijd nemen en rustig naar alle nummers achter elkaar beluisteren, anders zul je merken dat alle puzzelstukjes van Pahuuden äänet niet passen. Alles is immers perfect op elkaar afgestemd, beginnen met de hevigere, chaotische track Orjat die zachtjes, zonder het tempo te laten zakken overvloeit in het minstens even hevige Sielun kuolema. waarna je als geniale, emotionele rustpunt de titeltrack kan beluisteren.

Ook al is het spijtig dat Noora in het Fins zingt aangezien het niet echt een gekende taal is, dit doet niets af aan de muziek, het bevordert de ervaring alleen maar. Je focust minder op de woorden die worden gezongen, maar meer op de totaalervaring en hoe alle woorden in samenklank komen met de muziek zelf. Je kan dit nog het beste vergelijken met hoe Solstafir het Ijslands geweldig weet te gebruiken in combinatie met de muziek om iedereen alle emoties te laten begrijpen zonder de taal te kennen.

Hoedje af  opnieuw voor Svart Records dat alweer een groot underground talent heeft kunnen laten tekenen en zo een mooi album uitbrengen als Pahuuden äänet. De toekomst lacht Seremonia toe, als je geïnteresseerd bent in een interessante band die je aandacht vasthoudt met psychedelische, jazzy rock en metal, dan zit je met Pahuuden äänet gebeiteld. Dit album heeft een grote kans om in de eindejaarslijstjes voor te komen.

Tracklist:

  1. Orjat
  2. Sielun kuolema
  3. Pahuuden äänet
  4. Sähkolintu
  5. Ne ovat jo täälä
  6. Me kutsumme sitaä
  7. Riivatut
  8. Kuoleman planeetta
  9. Riudut ja kuolet
  10. Uusi aamu sarastaa

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X