Sebastiaan Schabon

Heaven Shall Burn zal voor velen als muziek in de oren klinken, is het niet omwille van de bandnaam, dan zal het wel om zijn uitstekende coremuziek zijn. Ook live staat de band altijd garant voor een spektakel, zowel op muzikaal als op visueel vlak. Gisteren bracht het zijn nieuwste album Wanderer op de markt via het grote Century Media Records, en alweer slaat het de nagel op de kop.

Ja, waar zal ik beginnen? Het album gooit hoge ogen, vanaf de eerste gitaarriff van The Loss Of Fury tot aan de laatste noot van de semi-ballad The Cry Of Mankind. Alles klopt gewoon, elke riff zit goed, de drummer mist geen enkele slag, en Marcus Bischoff is uitstekend bij stem. Bring The War Home begint met een typische Heaven Shall Burn intro, waarna het gaspedaal stevig wordt ingedrukt, om het gedurende het nummer niet meer los te laten. De track ligt in dezelfde lijn als het album Invictus: snoeiharde metalcore met een flinke scheut melodieuze death metal. Typerend aan Heaven Shall Burn dus.

Laat ons ook even kijken wat de rest van het album te bieden heeft. They Shall Not Pass, een ijzersterk en loodzwaar nummer, gaat over een thema waar de band het dolgraag en regelmatig over heeft, namelijk de oorlog. En dan is er nog Extermination Order, dat niet alleen een zenuwstrelende intro heeft, maar ook is deze track het hoogtepunt van het album. Bewaar het beste tot het laatste, moeten Bischoff en de zijnen gedacht hebben, want als afsluiter krijgen we de meer dan zeven minuten durende semi-ballad The Cry Of Mankind in onze strot geramd. Klinkt bekend zeker? Is het ook, de oorspronkelijke versie komt namelijk van My Dying Bride. Een geweldige cover, maar zeker niet de enige geweldige in het bestaan van Heaven Shall Burn. Het is eens iets anders dan al dat voorgaande geweld, maar ondergetekende kan het alvast smaken.

Jawel, Heaven Shall Burn heeft het hem weer geflikt! Wanderer is verplichte kost voor elke fan, en voor zij die deze band onderhand nog niet kennen: kom onder die steen vandaan en ga deze plaat meteen halen!

Tracklist:

 1. The Loss Of Fury
 2. Bring The War Home
 3. Passage Of The Crane
 4. They Shall Not Pass
 5. Downshifter
 6. Prey To God
 7. My Heart Is My Compass
 8. Save Me
 9. Corium
 10. Extermination Order
 11. A River Of Crimson
 12. The Cry Of Mankind

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X