Rotthier Peter

Hoewel het Amerikaanse gezelschap Lynam over de grote plas al enkele albums op hun conto staan hebben, is Halfway To Hell pas hun eerste release bestemd voor de Europese markt. Zanger Jacob Bunter zal voor sommige Europese hardrockfans geen onbekende zijn, want de kerel van deze in 2001 opgerichte band, was ook verantwoordelijk voor de vocalen op het album van Steve Adler (Guns ’n Roses) en op het laatste album van Ozzy snarenplukker Gus G. Halfway To Hell is samengesteld uit de gelijknamige mini van deze jongens uit 2013, aangevuld met enkele songs van hun andere albums.

Lynam presenteert zich op de Europese markt met elf lekker in het gehoor liggende hardrocksongs met een typische Amerikaanse touch. Lynam beschouwen als een doordeweekse hardrockersbende mag je dan ook weer niet. Daarvoor staan er enkele composities op dit album die vrij origineel klinken, zoals Dead Mans Parade, Cold en Wrong Side Of The Grave.

Laat je ook niet te veel afleiden door de foto op hoes of beelden op het internet waarop dit viertal zich lijkt te presenteren als een kwartet glamrockers, maar de songs op Halfway To Hell kan je absoluut geen glam metal noemen, hoewel je links en rechts wel een paar links naar dat genre zal horen zoals in Store Bought Halo en in het afsluitende Is This A Heartbreak Of A Loaded Gun. Lynam is vooral een stevig hardrock combo dat zijn plaatsje zeker verdient in dit genre. De band heeft een meer dan uitstekende zanger en gitarist David Lynam weet ook wel weg met zijn zes snaren.

Met Halfway To Hell levert Lynam een mooi visitekaartje af dat heel wat hardrockliefhebbers zal aanspreken. De band wordt omschreven als een kruising van Def Leppard en Wolfmother en daar kunnen we best mee leven. Het enige dat je band zou kunnen verwijten is dat ze met elf songs die gemiddeld dik drie minuten klokken en een oeuvre dat toch al enkele albums rijk is en hun presentatie aan het Europese publiek kwalitatief dik in orde is, maar de kwantiteit had toch beter gekund.

Tracklist:

 1. Rise Up
 2. Halfway To Hell
 3. Dead Mans Parade
 4. Cold
 5. Stone Bought Halo
 6. Wrong Side Of The Grave
 7. Save My Soul
 8. Linsay Says
 9. Just Say Anything
 10. Tanis
 11. Is This A Heartbreak Or A Loaded Gun.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X