Bjorn Wielockx

Break Down A Venue is een Duitse post-hardcoreband die met My True North zijn tweede ep voorstelt. De Duitsers zijn nog niet (zo) bekend in ons land en proberen met hun nieuwste telg internationaal gehoor krijgen. De band bestaat maar liefst uit zes leden, waaronder twee vocals. Nyves neemt de cleane vocals voor haar rekening terwijl Robin de screams verzorgt.

Een man en een vrouw die samen voor een unieke sfeer zullen zorgen hoor ik jullie al denken… Al slaagt de band de bal meermaals helemaal verkeerd. De cleane vocal van Nyves zijn helemaal niet clean en passen niet binnen het donkere geluid van de band. Tijdens de twintig minuten dat deze My True North duurt komt ze veel te veel aanbod.

Vaak is haar vocal veel te hoog voor dit genre. Moest de band een hele ep het geluid van Guilty Crown hanteren dan was het een sterke ep geworden. Tijdens dit nummer zingt ze minder fel (lees: op de achtergrond) en dat komt het geheel ten goede. Nu lijkt het of de band nog een keuze aan het maken is tussen hardcore of gotische metalcore…

De screams van Robin weten het geheel wel vaak op te kalefateren. Misschien komt dit om het feit dat ik de vocal van Nyves echt niet aan kan horen, toch weet de band telkens weer mijn aandacht terug naar zijn muziek te trekken. Dit door de excentrieke vocal van Robin, die zonder moeite zeer diep of extreem hoog kan klimmen.

Muzikaal gezien toont de band veel potentieel. Zo weten ze hun muziek leuk op te bouwen, zijn er elektronische invloeden aanwezig maar deze storen helemaal niet. Als kers op de taart weet de band soms furieus uit te halen. Doordat ik zo gepikeerd werd door de mindere vocal kwamen de breakdowns als een fijne afwisseling.

Een knaller is deze ep, voor mij althans, niet geworden. Toch zit er potentieel in Break Down A Venue als hij kiest voor een bepaald genre. Nu zijn er te veel invloeden waardoor er moeilijk over een geheel kan worden gesproken.

Tracklist:

  1. My True North
  2. An Epilogue
  3. Shades Of Memory
  4. Guilty Crown
  5. Fragments
  6. Pathway

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X