Rotthier Peter

Miss Behaviour is een Zweedse melodieuze hardrockband die met Ghost Play zijn vierde album in de rekken gooit.  De band rond zanger Sebastian Roos zwerft inmiddels al meer dan tien jaar rond in het genre en wist in zijn thuisland Zweden zijn naam op de kaart te zetten toen zijn tweede boreling Last Man Standing in 2011 verscheen. Na zijn vorige worp, Double Agent uit 2014, trok het gezelschap in 2015 de studio in met producer Patrick Magnusson (onder andere Crahsdiet) met als resultaat Ghost Play.

Op Ghost Play presenteert Miss Behaviour ons twaalf lekker in het gehoord liggende ongecompliceerde rocksongs die voldoende variëren van midtempo tot uptempo zoals liefhebbers van het genre het graag horen.

Al meteen met opener Friendly Fire zetten ze je huiskamer al in vuur en vlam. Het nummer rockt lekker weg en de ietwat rauwe stem van Roos geeft de song nog een extra dimensie. Met Pain And Passion trakteert Miss Behaviour je op een smakelijke meezinger en met The War Inside krijg je een ballad op je boterham die ook niet direct alledaags te noemen is. Maak je op voor af en toe eens een flinke gitaarsolo zoals op Brothers In War en je weet dat dit Zweedse gezelschap voldoende afwisseling weet te brengen.

Miss Behaviour gaat op hetzelfde elan verder tijdens het verdere verloop van zijn nieuwe album. Alles is netjes geproduceerd en de groep probeert de geijkte patronen uit zijn genre toch een beetje te omzeilen zodat Ghost Play bij momenten verhelderend fris klinkt. Miss Behaviour is zeker een aanwinst voor die hard fans van het melodieuze hardrockgenre, maar of dit daarnaast ook buiten Zweden echt potten gaat breken, daar heb ik mijn twijfels over, want daarvoor is de basis toch iets te egaal.

Tracklist:

 1. Friendly Fire
 2. The Magician
 3. Pain And Passion
 4. The War Inside
 5. Savage Heart
 6. Brothers Of War
 7. Never Say Never
 8. Ghost Play
 9. Night Moves
 10. Walking In Shadows
 11. All Eyes On You
 12. Save The World 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X