Bjorn Wielockx

We hebben er lang naar uitgekeken, maar vanaf vandaag is de nieuwste plaat van A Day To Remember beschikbaar. De Amerikanen zijn één van de grootste bands in het metalcore/post-hardcoregenre. Met Bad Vibrations brengt A Day To Remember zijn zesde album op de markt. Common Courtesy, dat in 2013 verscheen, wist me niet volledig te overtuigen, daar er net wat te veel commerciële nummers opstonden. Of A Day To Remember met Bad Vibrations een knaller heeft afgeleverd lees je in onderstaande review.

Openen doet de band met Bad Vibrations en Paranoia. Deze nummers werden eerder vrijgegeven om het lange wachten wat te vergemakkelijken. A Day To Remember komt hier zeer furieus uit de hoek, maar vergeet ook zijn “poppy kant” niet. Een perfecte afwisseling tussen hard en zacht als je het mij vraagt. Toch heeft de band zijn publiek met deze twee hardere nummers op een verkeerd been proberen te zetten…

Want naast twee bovengenoemde titels, Exposed en Reassemble, heb je de krachtpatsers op deze Bad Vibrations gehad. Naast deze topnummers is er nog ruimte gehouden voor veel softere nummers oftewel opvulmateriaal. Te weinig variatie, geen schwung,… gewoon zeer matige A Day To Remember-songs.

Met Exposed heeft A Day To Remember wel een prachtig nummer afgeleverd, het beste op dit nieuwe schijfje. Ook hier heeft de band meer dan genoeg ruimte gelaten voor wat pop- en rocksfeer, maar hiernaast zijn er tal van elementen die het geheel moeten opkalefateren. Helemaal op het einde zit er nog een breakdown van jewelste die het helemaal afmaakt.

Bad Vibrations is geen slecht album geworden, al had ik na de eerder vrijgegeven tracks veel hogere verwachtingen. Na Reassemble (nummertje zes) daalt het niveau elke seconde en begint de plaat echt te vervelen, met uitzondering van Turn Off The Radio. Het tweede album op rij van de Amerikanen dat niet echt naar meer smaakt.

Tracklist:

 1. Bad Vibrations
 2. Paranoia
 3. Naivety
 4. Exposed
 5. Bullfight
 6. Reassemble
 7. Justified
 8. We Got This
 9. Same About You
 10. Turn Off The Radio
 11. Forgive And Forget

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X