Bjorn Wielockx

Er zijn zo van die bands die andere mensen onder de noemer herrie zouden plaatsen. NAG, een band uit Noorwegen, zou die stempel van velen opgedrukt krijgen. De Vikingen maken een mix van hardcore, metal en punk. Al de genres worden volledig uitgediept en worden in een zeer donkere mixer gegooid. Het eindresultaat valt vanaf morgen te beluisteren op hun self-titled debuutalbum.

En dat is om het nog zacht uit te drukken stevig geworden; niet voor beginnelingen. De Noren maken een mix van old-school hardcore en blackmetalmuziek. Dit alles overgoten met wat punkinvloeden. Deze laatste zorgen voor wat positieve elementen in de muziek van NAG. Al zijn deze wel op één hand te tellen.

Want grotendeels trekt de band de duistere kaart. Zeer donkere metalmuziek wordt opgefokt door hardcore-elementen, iets wat de ene keer al wat beter geslaagd is dan de andere keer. Het album kent zijn ups en downs, waardoor je tijdens een luisterbeurt nogal snel met andere dingen bezig bent. Om dan weer bij een verrassende breakdown, gitaarriff of mysterieuze opbouw aandachtig te luisteren.

Het zijn de blackmetalelementen die me niet zo weten te bekoren en waardoor ik steeds mijn aandacht weet te verliezen. Het geheel vind ik helemaal niet slecht, al vind ik het moeilijk om pakweg vijf nummers van NAG na elkaar te beluisteren. Iets wat ervoor zorgt dat ik niet sta te springen om de band eens live aan het werk te zien. Al is er een reële kans dat de band me dan weet te overtuigen en me helemaal van mijn sokken blaast…

Het is een twijfelgevalletje geworden. De ene dag kan ik maar niet blijven stilzitten met kleppers als Fray, What Is Punk en/of Easy Living. De andere dag weet geen enkele song mij te bekoren en ben ik al snel naar iets anders aan het luisteren. Maar als ze ooit op een festival spelen waar ik present ben, zal ik deze Noren zeker eens een kansje geven.

Tracklist:

 1. Mute
 2. Fray
 3. Master
 4. Soon
 5. Nothing
 6. Empire
 7. What Is Punk
 8. The Last Viking
 9. Back To The Castle
 10. Easy Living
 11. Destination Hell
 12. Ancient Wisdom
 13. What If You Are Right

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X