Bart Van Gestel

Een band moet zich soms al eens flink in bochten wringen om in de kijker te kunnen lopen. Zo ook het Antwerpse Your Highness. Zij doen het deze keer door een album uit te brengen met welgeteld één song. The Quietus heet het niemendalletje…of mag ik het wel een niemendalletje noemen?

Neen, dat mag ik eigenlijk niet. Want wat Your Highness hier doet is meesterlijk. The Quietus is een éénentwintig minuten lange afranseling waar zelfs de meest doorwinterde hooligan voor bedankt. De song werd ‘live on stage’ opgenomen op één van de podia van het Antwerpse cultuurcentrum Trix. Dit op zich is al een puike prestatie. Het resultaat is een song…nee, ik recapituleer. The Quietus neemt je mee naar de plaats in je ziel waar het drukkend warm is, een onbehaaglijke sfeer hangt en tegelijk fijn vertoeven is. Your Highness combineert hier tonnenzware riffs met bluesy stukken. The Quietus draagt ook een onderlijfje van Hammondorgels en drukkende soundscapes.

Mocht Nick Pizzolato (bedenker van de True Detective TV-reeks) op zoek zijn naar een soundtrack voor een nieuw seizoen van zijn indrukwekkende verhalen dan zou ik hem The Quietus toe zenden. Om een of andere reden moest ik onmiddellijk aan deze TV-reeks denken. Zowel True Detective als deze ep van Your Highness roepen bij mij ongeveer dezelfde onbehaaglijkheid gecombineerd met fascinatie op.

Na reeds tal van hoogtepunten rond de band (zoals bijvoorbeeld spelen op Pukkelpop, Graspop, Groezrock en zo verder) levert de band andermaal een visitekaartje af dat niet genegeerd mag worden door fans van het meer vernuftige stonerwerk.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

15oktalldayProgtime 2022

november

Geen concerten

Loading
X