Sebastiaan Schabon

Violent Revolution. En nee, het is niet het lied van Kreator, we hebben het hier wel degelijk over een thrashmetalband uit de Verenigde Staten. Deze band staat nog in zijn kinderschoenen, maar toch zijn ze er in geslaagd om nu al een full-length album in elkaar te boksen, na een verleden jaar verschenen demo. Wordt dit een band om te blijven volgen, of wordt het juist het omgekeerde?

Er staan in totaal tien tracks op deze plaat, en na de introtrack Resist vliegt dit thrashcombo er meteen stevig in met Violent Revolution. Geen cover van de gelijknamige Kreator track, wel een heerlijk thrashnummer. Het gaspedaal wordt hier hard ingedrukt, en daar blijft het niet bij, want de titeltrack State Of Unrest doet daar nog een schepje bovenop. Het betere gitaarwerk krijgen we hier te horen, en de zang is heerlijk rauw, precies zoals het hoort. Doe daar nog eens het hamerende slagwerk bij, en je krijgt muziek van hoge kwaliteit.

Naast al dat geweld hebben de heren ook rustpauzes ingelast. De snelle stukken en nummers maken af en toe plaats voor tragere, zware nummers. Hierdoor luistert de hele plaat heel vlotjes en verveel je je nooit. Het ene moment zit je nog na te genieten van het ene nummer, vooraleer je weer van je sokken wordt geblazen door het andere. Een echt onderwerp om muziek over te maken hebben ze niet, en dat maakt het net zo leuk. Je hebt een enorme vrijheid om lyrics en muziek te schrijven, en ze maken daar gretig gebruik van.

Een meer dan prima debuutalbum is het geworden, deze State Of Unrest van Violent Revolution. Een band die zeker gevolgd moet worden, en die nog veel groeimarge heeft. Als hun volgende albums kwalitatief zo goed zijn als deze, zal de band nog heel groot worden.

Tracklist:

  1. Resist
  2. Violent Revolution
  3. Damaged
  4. State Of Unrest
  5. Final Vow
  6. Wake Up
  7. All Hail
  8. Code Of Conduct
  9. Sudden Death
  10. Train Wreck

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X