Sebastiaan Schabon

Vrijdag betekent voor veel bands releasedag. De dag waarop hun nieuwste plaat in de winkelrekken van de betere platenboer ligt. Zo bracht ook Aktaion, een melodische death metal/metalcoreband uit het Zweedse Halmstad, afgelopen vrijdag zijn tweede full – length in twee jaar tijd op de markt. Deze kreeg de naam The Parade Of Nature mee, en alhoewel er soms opvallende nummers tussen zitten is dit toch een sterke plaat geworden. De band bracht de schijf uit in eigen beheer, en de promotie werd verzorgd door Rock ’n Growl.

As The Hope Collapses is al het eerste nummer dat opvalt, gewoon omdat het een veel te grote portie melodie bevat. Hieraan kan je je verwachten als je een album The Parade Of Nature noemt, maar het gaat er wel lichtjes over. Het staat echter in fel contrast met het daaropvolgende nummer Candid Flow of the Shrapnel Dust. Een mondvol dat wel, maar een zeer krachtig, energiek nummer. Hier komt dan weer de metalcore en de death metal die de band zo kenmerkend maakt volop tot zijn recht. De zang lijkt bij momenten een beetje op die van Emmure, maar echt een gelijkenis kan ik niet vinden. De gitaristen schudden de ene na de andere krachtige, maar tegelijkertijd duistere riff uit hun mouw. En dat alles met bijpassende dreunende drums die je trommelvliezen bijna doen springen.

Wat ook opvalt op The Parade of Nature zijn de vele gastbijdragen van andere muzikanten. Zo draagt bijvoorbeeld Christopher Amott (u allen bekend van Armageddon, maar misschien nog beter als de jongere broer van Arch Enemy-gitarist Michael Amott) zijn steentje bij op zowel de titeltrack als Death Coloured Gold als The Silent Song. Je zou al bijna gaan denken dat hij een nieuwe vaste waarde geworden is bij de band. Joey Concepcion (ook van Armageddon) en de voor mij onbekende John Anderberg doen ook elk hun duit in het zakje gedurende één nummer. Een bont gezelschap moet dat zijn geweest, daar in de studio.

Dit tweede album van Aktaion is er eentje geworden van hoge kwaliteit. De openingstrack even buiten beschouwing gelaten, is dit een goed voorbeeld van hoe je melodische death metal en metalcore kan combineren tot een mooi, vlot luisterend geheel.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X