Sebastiaan Schabon

En we zijn alweer toe aan een volgend deathmetalalbum. Alhoewel, death metal… De Zweden van Vanhelgd kiezen met hun nieuwste plaat Temple Of Phobos voor een pad dat richting de blackened doom metal buigt. Normaal maken ze dus death metal, maar of deze koerswijziging goed uitgepakt heeft, lees je in deze review.

De koerswijziging is goed samen te vatten in een woord: mislukt. Totaal mislukt zelfs. Ze zijn beter als ze death metal maken, dus vraag ik mij af wat hen bezielde om dit te maken. Een album met zeven tracks blackened doom metal met occasioneel een deathmetaltintje: nee, dank u. En het wordt er niet bepaald beter op als de heren volledig Zweedstalige nummers aanheffen, zoals Gravens Lovsang of Den Klentrogenes Klagan. Even hoorde ik een lichtpuntje met de zelfgetitelde track Temple Of Phobos, maar daar bleef het ook bij.

Jezus, heerlijk om daar niet meer naar te moeten luisteren. De band interesseerde mij absoluut meer toen ze nog echte death metal maakte, niet een mix met andere genres zoals op Temple Of Phobos het geval is. Fans van hun eerdere werk zullen dus raar opkijken als ze dit schijfje zullen afspelen. Als je echter van vernieuwing houdt en een experimentje hier en daar, dan zal dit album misschien toch nog iets voor jou zijn. En indien niet: niet kopen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X