Bjorn Wielockx

De Canadese band Despised Icon behoort al enkele jaren tot mijn favoriete bands. Na hun passage op Groezrock dit jaar, is mijn liefde voor hun extreme muziek alleen maar gegroeid. Met Beast brengt de band zijn vijfde album op de markt. Na 7 albumloze jaren is het eindelijk nog eens zover. Eens luisteren of Despised Icon na zo’n lange tijd van afwezigheid, nog steeds verschroeiend hard kan uithalen.

Laat daar geen twijfel over bestaan. De Canadezen weten als geen ander om extreme muziek toch nog toegankelijk te laten klinken. Natuurlijk niet voor pop-fans maar liefhebbers van het zwaardere genre moeten deze Beast toch eens een kans geven. In de mixer van Despised Icon zit een karrevracht aan invloeden. Death metal, deathcore, hardcore en thrash om er maar enkele op te sommen. Deze cocktail aan genres zorgt ervoor dat het album geen seconde verveelt.

Canada heeft officieel twee talen. Frans en Engels. Despised Icon komt uit Quebec, het deel van het land waar ze nog Frans spreken. Althans een patois (streektaal) van het Frans, wat te vergelijken met het Waals van bij ons. Om hun liefde voor deze prachtige taal te uiten staat er ook op deze Beast weer een Franstalige track. Net zoals al die andere klassiekers in het Frans van de band zal ook deze Drapeau Noir niet enkel in landen waar ze Frans spreken gespeeld worden. Wat een energiebommetje!

Over energiebommen gesproken, Bad Vibes is dé track op deze Beast die bol staat van de energie. Voor mij persoonlijk de beste track op deze nieuwe plaat van de Canadezen. Dit nummer loopt over van de hardcore-elementen waardoor de graden in de pit vlot de hoogte zullen invliegen. Negatieve kritiek kan ik niet geven over deze topplaat. Samen met Bury Tomorrow en Walls Of Jericho genomineerd voor de titel album van het jaar.

Beast lost al je verwachtingen zonder problemen in en laat je zo’n halfuur genieten van topmuziek. Despised Icon levert het bewijs af dat ze tot de top van het genre behoren, zo niet de vaandeldrager zijn. Wat een meesterwerk!

Tracklist:

  1. The Aftermath
  2. Inner Demons
  3. Drapeau Noir
  4. Bad Vibes
  5. Dedicated To Extinction
  6. Grind Forever
  7. Time Bomb
  8. One Last Martine
  9. Doomed
  10. Beast

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

februari

Geen concerten

maart

Geen concerten

X