Sebastiaan Schabon

Volgens mij heeft iedere deathcore/metalcorefan ooit al wel eens van Whitechapel gehoord. Zij timmeren al jaren aan de weg naar succes, en ze lijken wel niet te stoppen. Ondertussen mogen we hen al gerust tot de groten der Aarde rekenen, maar blijft dat met hun nieuwste plaat, het op 24 juni verschenen Mark Of The Blade, nog steeds zo? Of mogen we de band stilletjes aan al afschrijven?

Oh nee, ze zijn nog lang niet van plan om afgeschreven te worden. Want man, wat een knaller van een plaat is dit geworden!!! Al vanaf The Void, een mengelmoes van snelle, denderende stukken afgewisseld met trage, hamerende stukken, wordt de rust zeer ruw verstoord. Maar zoals we onderhand al wel weten, heeft Whitechapel geen tijd voor rustmomenten. Dit is deathcore op zijn best, dit is waar elke deathcorefan zich aan verlekkert. Die duistere, demonische zang, begeleid door de razende gitaren en de drummer die erop los slaat als een onvermoeibaar duracell-konijn. Oke, dat laatste is misschien een rare stelling, maar toch… Titeltrack Mark Of The Blade is zo mogelijk nog beter dan zijn voorganger, en opnieuw krijgen je trommelvliezen het zwaar te verduren.

Laat ons ook even kijken wat de rest van het album te bieden heeft. Dit pareltje telt in totaal elf tracks, bevat meer dan genoeg afwisseling tussen snelle, denderende stukken en trage, logge, maar vooral magistrale stukken. De gitaristen beheersen hun instrumenten perfect, de drummer mist geen enkele slag, het benadert allemaal bijna griezelig de perfectie. Venomous is het absolute hoogtepunt van… nee wacht, het hele album is gewoon een hoogtepunt! Er valt letterlijk niets op aan te merken. Zelfs de doorgewinterde deathcorefan zal zich zeer mogen inspannen om een minpuntje te vinden.

Whitechapel is een band die al enkele jaren hoog genoteerd staat op mijn lijst van favoriete bands, en met Mark Of The Blade klimmen ze zelfs voorlopig naar een absoluut verdiende eerste plaats. En ik zal niet de enige zijn die er zo over denkt. En als afsluiter een open vraag: beste Belgische festivalorganisatoren, hopelijk denken jullie er goed over na welke bands te programmeren, want als je deze band niet weet binnen te halen, dan ben je echt wel verkeerd bezig.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X