Rotthier Peter

Het Zweedse Pain Of Salvation maakte rond de eeuwwisseling furore in het progressieve metalwereldje. Met hun vierde langspeler Remedy Lane veroverden ze in 2002 definitief hun plaatsje in de progressieve metalscene. Mastermind, Daniel Gildenlöw, vond het blijkbaar tijd om bijna vijftien jaar later dit semi autobiografische conceptalbum nieuw leven in te blazen.

De songs van het origineel kregen allemaal een remix en werden ook nog eens ingeblikt tijdens een liveconcert en op die manier heruitgebracht. Voor de fans van het origineel is de aankoop van deze dubbelaar dan ook zowat verplichte kost want de studio versie van Remedy Lane Revisted klinkt beter, bevat een andere benadering van de songs en is dus zeker een meerwaarde in je Pain of Salvation-collectie.

Op de live-cd opent de band met het instrumentale Remedy Lane, dat op het studio-album pas de tiende track is. Voor de rest worden de songs in dezelfde volgorde gespeeld als op de studioplaat. Ook Remedy Lane live is een unieke muzikale ervaring als je houdt van progressieve heavymetalklanken.

Dit revisted album is absoluut een must voor de fans van de band en voor mensen die wel houden van een portie progressieve heavy klanken een leuke manier om met de band kennis te maken.

Tracklist remixed & relived: 

 1. Of Two Beginnins
 2. Ending Theme
 3. Fandango
 4. A Trace Of Blood
 5. This Heart Of Mine (I Pledge)
 6. Undertow
 7. Rope Ends
 8. Chain Sling
 9. Dryad Of The Woods
 10. Remedy Lane (Eerste nummer op live-cd)
 11. Waking Every God
 12. Second Love
 13. Beyond The Pale

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X