Rotthier Peter

Helhorse is een Deense band die met dit album al toe is aan zijn derde worp. Het zestal dat opereert vanuit Kopenhagen speelt groovy heavy stoner metal die aan Danzig en Diablo Blvd. doet denken. Niet dat je een kopij mag verwachten want Helhorse tapt uit meerdere genrevaatjes om ze zo maar af te doen als een derivaat van eerder genoemde bands.

De songs bevatten voldoende afwisseling en de band is ook niet bang om een klein beetje te experimenteren zoals in Fortune Favors The Bold, een song die getuigt dat de band het in zich heeft om op een hoog niveau te componeren.  Op The Blood Boiler trekken de heren weer een andere kaart en hoor je hardcore-invloeden binnensijpelen in deze voor de rest standaard stonersong. Schreeuwer van dienst, keyboardspeler Aske Kristiansen, mag hier ook zijn strot opentrekken om leadzanger Mikkel Wad Larsen bij te staan.

Kristiansen wordt geregeld ingezet om bepaalde songs meer agressiviteit mee te geven maar dat lijkt meestal niet al te best uit te pakken. De songs waar Mikkel de vocalen alleen voor zijn rekening neemt, komen beter uit de verf dan de nummers waarop de schreeuwer ten tonele gevoerd wordt. Naargelang het album vordert, wordt de tweezang meer en meer opgevoerd. Op Raise The Black Flag klinkt Aske als een getormenteerde Johnny Rotten (The Sex Pistols) met diarree.

Voeg hierbij nog de drie instrumentale niemendalletjes toe onder de naam Interlude I, II en III, die geen enkele meerwaarde hebben en de sterke aanhef van dit album wordt helemaal teniet gedaan. Helhorse is dan ook een album geworden met meer diepte- dan hoogtepunten, wat zeer jammer is, want deze jongens bewijzen bijwijlen toch dat ze potentieel hebben.

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X