Jurgen Callens

De Duitse jonge honden van Kissin’ Dynamite zijn relatief snel na de release van hun toch wel sterke Megalomania uit 2014 alweer terug met een opvolger. Generation Goodbye is de titel van opnieuw een sterk rockalbum vol aanstekelijke hard rock en heavy metal, dat zowel oldschool en nieuwe fans zal aanspreken. Deze vijfde studioplaat komt uit op 8 juli via AFM.

Dat Kissin’ Dynamite niet voor één gat te vangen is, dat is bekend. De mannen snoepen namelijk graag van diverse muzikale walletjes en houden niet zo erg van vaste stramienen. Het is ook een band waar je een constante groei kan merken. Elke plaat klinken de Duitsers wel weer iets volwassener dan voordien. Ook nu weer. Elk album na elkaar progressie maken, faut le faire natuurlijk. Dit keer besloot de band ook de produktie zelf in handen te nemen, iets waar ze met verve in geslaagd zijn. Ook naar tekstuele thema’s houden de rockers het steeds weer interessant. Nu ligt de nadruk bijvoorbeeld op zaken als verlangen, laten gaan en nieuwe starts. Maar een conceptalbum is het volgens de broertjes Braun wel niet geworden. Ook actuele zaken als de social media komen aan bod. Iedereen is de dag van vandaag verslaafd aan Facebook, Twitter en aanverwante zaken en dit wordt mooi duidelijk gemaakt in een track als Hashtag Your Life. Dit is ook de eerste single en video van de formatie en zal met zijn aantstekelijke refrein, krachtige vocalen en zijn massa’s attitude live wel de nodige keet gaan schoppen. Ook de opener van het album, de titelsong, zal met zijn tempo en anthemgehalte dat herinnert aan de goeie oude jaren ’80-rockscene, de nodige goedkeuring wegdragen. Let wel, oubollig klinkt het totaal niet. Daarvoor zitten er veel te veel moderne invloeden in de muziek vermengd. Een hoogtepuntje kennen we ook onder de vorm van If Clocks were Running Backwards, een donkere en melancholisch geladen rocker met prima gitaarwerk. Een persoonlijke favoriet is dan weer het snellere Highlight Zone, een snelle stamper met de nodige kloten. Met Utopia schreef de band dan weer zijn eigen deelnamesong voor het Eurosongfestival. Luister even en je zal het zeker begrijpen.

Generation Goodbye is dus weer een plaat geworden waar je geen vullertjes zal tegenkomen. Niet dat we alle songs even sterk vinden ook, maar over het algemeen weten we toch steeds wat we bij Kissin’ Dynamite kunnen verwachten. Dit is gewoon hele goeie hardrock, slash heavy metal van de beste Duitse makelij. Een album dat zowel de oude fans zal plezieren, maar dat zeker ook weer voor nieuwe medestanders zal zorgen. En live blijven deze rockers ook nog steeds heel erg de moeite. Ik zie dus geen enkele reden om jullie de aanschaf van deze plaat te ontzeggen. Zodanig veel goede hardrockplaten komen er niet meer uit. Wel, dit is er wel nog eens eentje.

Tracklist:

 1. Generation Goodbye
 2. Hashtag Your Life
 3. If Clocks were Running Backwards
 4. Somebody to Hate
 5. She Came She Saw
 6. Highlight Zone
 7. Masterpiece
 8. Flying Colours
 9. Under Friendly Fire
 10. Larger Than Life
 11. Utopia

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X