Bjorn Wielockx

Doordat jaarlijks Ieper Fest in West-Vlaanderen plaatsvindt, zijn er daar een hoop hardcorebands te vinden. Waaronder ook Lockstitch, een band uit Ieper die met Powerize volgende week donderdag zijn eerste werk op de wereld loslaat. Wij van Amped-Up mochten de plaat vroeger beluisteren en werden vanaf minuut één aangenaam verrast.

Want Lockstitch windt er geen doekjes om, iets wat ik graag hoor. Straight hardcore die naar meer smaakt. Deze Powerize duurt een dik kwartiertje maar laat je wel echt terug wegdromen naar de hoogjaren van het genre: de jaren ’90. Lekkere gitaarriffs en stomende breakdowns worden goed verwerkt met wat party-elementen. Zoals een uitzinnig publiek dat een stukje tekst schreeuwt.

Al zijn het toch vooral de aanstekelijke riffs die het geheel echt aantrekkelijk maken. De band schuwt het betere gitaarwerk niet, wat de intensiteit van de breakdowns later in de nummers alleen maar ten goede komt. De agressiviteit die het genre kenmerkt, is in overvloed aanwezig. Live zal er stevig gedanst kunnen worden, want de drummer geeft nagenoeg continu een uitstekend two-step-ritme aan.

Ook de vocals van Lockstitch blijfven trouw aan het genre. Geen gefinetunede screamer, maar een stem die soms niet zo “zuiver” klinkt; hierdoor krikt de band de rauwheid in zijn muziek wat naar boven, wat de kracht weer ten goede komt. Want een show van deze band zal, als ze hetzelfde niveau halen als op album, van een zeer intens niveau zijn. De agressiviteit die Lockstitch met zich meebrengt zal menig publiek in vuur en vlam zetten.

Toch weet de band één richtlijn van het straight-hardcoregenre aan zijn laars te lappen. De duur van de nummers klimt vlot over de drie minuten met uitzondering van Ugly World. Toch boet Lockstitch niet in qua felheid en blijft de band, zonder pauzes, knallen. Wie zich waagt aan een show van deze Ieperse band zal afgetraind de zaal verlaten.

Ik ben helemaal overtuigd en wil nu al naar hun eerste volledige plaat luisteren. Als de heren hierop nog beter zijn dan op deze Powerize dan is het wachten op een pareltje. Ook deze Powerize is een ep geworden, die elke hardcoreliefhebber eens een kans moet geven. Ikzelf was al na zo’n dikke minuut gevallen voor deze nieuwe Ieperse band! Lockstitch heeft me helemaal weten te overtuigen.

Tracklist:

  1. Illusions Of Justice
  2. Ugly World
  3. Lockstitched
  4. Freedom Lost
  5. Holy Violence

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X