Blood and Thunder, The Sound Of Alberts op Sundance TV
Rotthier Peter

De namen Easybeats, Vanda & Young en Albert Productions zullen bij niet al te veel metalfans een lichtje doen branden. Toch zijn deze drie namen zowat de heilige drievuldigheid als het over de geschiedenis gaat van de Australische muziekscene, met als bekendste component AC/DC.

Blood and Thunder is een tweedelige documentaire die de geschiedenis behandelt van dit in 1964 opgerichte bedrijf. Ted Albert, de zoon van de eigenaar van Albert & Son, een aan muziek gerelateerd bedrijf, startte Albert Productions om de wereld kennis te laten maken met de Australische rock.

Het eerste succes boekte Ted met de Easybeats, de band met George Young (jaja, het oudere broertje van…) en Harry Vanda. Dit duo ontpopte zich later tot een succesvolle schrijvers- en productietandem, die onder andere verantwoordelijk was voor de productie van de eerste AC/DC-albums.

Ted, George en Harry hebben echter nog heel wat andere artiesten gelanceerd en deze docu neemt je mee op een interessante trip doorheen de Australische muziekgeschiedenis. George en Harry komen aan het woord, maar ook Angus & Malcolm Young mogen hun zegje doen, net als de zanger van Midnight Oil, Peter Garret en Rose Tattoo-bruller Angry Anderson.

Op woensdag 22 juni 2016 kan je beide delen zien op Sundance TV. Deze zender herhaalt zijn programma’s geregeld, dus later krijg je vast en zeker nog wel eens een kans om deze documentaire te bekijken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X