Sebastiaan Schabon

Tegenwoordig lijkt er wel een invasie van thrashmetalbands aan de gang. De ene na de andere bekende, maar ook minder bekende band brengt een nieuw album uit, zo ook in Brazilië waar Nervosa vandaag zijn nieuwste plaat uitbrengt. De laatste telg van deze thrashmetalband kreeg de naam Agony mee, en het is het grote Napalm Records dat voor de marketing en verdeling zorgt. Oh ja, had ik al verteld dat Nervosa enkel uit vrouwen bestaat?

Vooraleer iedereen mij gaat beschuldigen van vooroordelen: dit is een topplaat geworden. Het is nog maar de tweede full-length van dit vrouwelijke trio, maar ze weten verdomd goed wat ze willen en wat ze moeten doen om de fans te verwennen. Openingstrack Arrogance is al meteen pedal to the metal, en je hoort vrijwel onmiddellijk wat de band brengt: snoeiharde, agressieve thrash metal. Fernanda Lira is bijzonder goed bij stem, en ze hanteert tegelijkertijd ook de basgitaar. Prika Amaral verzorgt de backing vocals en Pitchu Ferraz ramt bijna ieder nummer haar drumvellen in tweeën. Op het vlak van snelheid minderen de dames haast nooit vaart (Theory Of Conspiracy) en het is net dat wat de band kenmerkt.

Door deze dames wil je gerust eens gegijzeld worden, bijvoorbeeld tijdens Hostages (flauwste mop van het jaar…). Je kan het al raden: de band zingt graag over de hedendaagse actualiteit, wederopstanding en de apocalyps. Dat laatste thema halen ze aan in Devastation, en zoals de titel al doet vermoeden, maken ze hier letterlijk alles met de grond gelijk door de kracht van de muziek. Over slangenkuilen valt ook een song te maken (Surrounded By Serpents) en de huidige cyberoorlog wordt ook bezongen. Maar het beste van alles: de dames zijn nog geen 30 jaar, maar spelen alsof ze al jaren ervaring hebben, en ze kunnen gerust met de grote bands meedoen.

Het blijft nagenieten van Agony. Nervosa overtreft zichzelf hiermee op alle vlakken. De organisatie van Summerrock kan maar beter stevige accommodatie voorzien voor morgen, want daar komt de band namelijk de pannen van het dak spelen, dus meteen de grote vuurdoop voor Agony in België. Maar als het live zo goed klinkt als op cd, dan zal dat geen enkel probleem vormen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X