Bjorn Wielockx

Na een afschuwelijke show tijdens de “tour of the year” van Impericon van de Britse metalcoreband Architects, had ik de band opgegeven. Ik dacht dat de band de foute weg was ingeslagen zoals vele grote bands in het genre dezer dagen doen. Het nieuwste album van de Britten, All Our Gods Have Abandoned Us, ging het negatieve keerpunt zijn in de carrière van Architects. Wanneer ik het schijfje in mijn cd-speler pleurde, was het dan ook met veel wantrouwen.

Maar al vanaf de eerste noot knalt Architects zoals vanouds uit de boxen. En misschien zelfs zoals nooit te voren. De adrenalinestoot die je krijgt bij de opener Nihilist blijft zo’n vier nummers aanhouden. De band voorziet geen rustige stukken en blijft maar knallen. Stuk voor stuk pareltjes, instant-metalcoreklassiekers.

Maar dan lossen de Britten het gaspedaal tijdens Gone With The Wind en The Empty Hourglass. Spijtig, maar ook dit is Architects, alleen vind ik deze kant van de band net iets minder. De passie die de band zo kan uitstralen voel ik niet tijdens de iets meer melodische nummers, maar door de overvloed aan stevigere nummers storen deze “zwakkere” nummers mij niet. Het zijn de adrenalinebommen die het geheel zo opkalefateren dat je echt van een uitstekend album kan spreken.

De laatste track, Memento Mori, duurt zo’n dikke 8 minuten en is daarmee de langste track van Architects. Het start allemaal wat alternatiever met elektronische deuntjes die de gehele song gebruikt worden als abrupte eindes, waarna de Britten even abrupt de agressie weer op gang trekken. Geen live nummer, hoop ik, maar thuis wel een tof nummer om deze All Our Gods Have Abandoned Us af te sluiten.

Dit had ik niet durven dromen. Dit nieuwste album van Architects doet wat ik niet verwacht had: knallen. De energie die de band tijdens de eerste vier nummers naar voor brengt is ongezien, maar het beste album is dit niet geworden. Misschien het op één na beste… Daybreaker blijft mijn favoriet album van de Britten. Benieuwd hoe Architects de nieuwe nummers live gaat brengen? De band speelt zowel op Graspop als Fortarock én heeft nog maar pas een Europese tour vrijgeven voor in het najaar. Hier zal de band halt houden in de Trix (Antwerpen) en de Melkweg (Amsterdam).

Tracklist:

 1. Nihilist
 2. Deathwish
 3. Phantom Fear
 4. Downfall
 5. Gone With The Wind
 6. The Empty Hourglass
 7. A Match Made In Heaven
 8. Gravity
 9. All Love Is Lust
 10. From The Wilderness
 11. Memento Mori

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X