Bjorn Wielockx

Melodische hardcore… het heeft me al veel slapeloze nachten opgeleverd. Denk aan jankmuilen, feeërieke gitaarlijnen, gezellige meezingstukken,… en je komt bij één van mijn grootste nachtmerries uit. En toch ben ik altijd benieuwd naar de releases binnen het genre, daar er soms echt geniale bands te vinden zijn. Dan denk ik spontaan aan Ignite, Moments en Defeater. En misschien vanaf nu ook aan More Than Meets The Eye, een Belgische hardcoreband met melodische kenmerken uit Sint-Niklaas.

Vreemd, jaarlijks zuim ik verschillende (hardcore)festivals af, maar tot op heden had ik nog nooit gehoord van More Than Meets The Eye. De band bracht twee weken geleden een nieuwe ep uit getiteld Here’s To Never Growing Up. Ik ga er geen doekjes om winden, wat een prachtige schijfje is dit geworden. Het ep’tje neemt zo’n twintig minuten tijd in beslag, maar die twintig minuten zijn wel van zeer hoge kwaliteit.

Verwacht je aan breakdowns die harder aankomen dan een trap van een op hol geslagen hengst, een vocal van Tom Leroy die echt alles aankan en dat ook doet, en dan ook nog de gevreesde feeërieke gitaarlijnen. Al zijn ze in combinatie met de staalharde muziek van More Than Meets The Eye een welgekomen verzachting.

Want de muziek die de band voorschotelt is echt niet voor doetjes. Live zal de pit extreem zijn, en dus ook niet toegankelijk voor beginners of zelfs voor mensen die de band niet kennen. Je moet de tempowisselingen weten zitten, anders krijg je zonder twijfel een elleboog op je neus… Bij deze bent u gewaarschuwd.

Begin is mijn lievelingstrack op deze Here’s To Never Growing Up. Er zitten verschillende vocal breakdowns in, waar telkens het volume net dat tikkeltje luider is gezet. Dit geeft de breakdown nog meer energie, power en explosiviteit. Ook laat Tom Leroy een iets hogere scream horen, iets wat je niet veel te horen krijgt.

Dit ep’tje is verplichte kost voor elke hardcoreliefhebber in België en Nederland. Onderstaande redacteur is helemaal verkocht aan dit plaatje omdat het echt puur is. Wie zelf wil oordelen kan hier het ep’tje aanschaffen voor 8 euro, en kan er gratis het eerste ep’tje dowloaden… More Than Meets The Eye wist me aangenaam te verrassen!

  1. Empty Hearts
  2. Our Only Weapon
  3. Island Of Disrepair
  4. Begin
  5. Crossroads
  6. None But The Brave

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

23okt19:0023:00Amenra @ L'Eden - Charleroi

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X