Tom Moons

ZOAX? Ja, je leest het juist, de naam van deze Britse band is ZOAX. Ondanks dat de band opgericht werd in 2013 in Londen zullen er maar weinig mensen onder jullie hen kennen. Nochtans heeft de band al op het Download festival gestaan en stond ze in België al eerder op Miner Fest en in de Trix in Antwerpen. De muziek van de band kan je niet direct klasseren, maar ze bevindt zich ergens in de genres post-hardcore en rock. Met de vorige ep’s genaamd XIII en Is Everybody Listening? wist de band de critici van hun sokken te blazen en won ze een niet te onderschatten fanbasis. Wie de band live heeft gezien kan beamen dat dit een van de interessantste bands van het nieuwe millennium is. Weet de band de hoge verwachtingen ook op zijn debuut waar te maken?

Er is maar één antwoord mogelijk op deze vraag: een volmondig ja! Al de energie en verfrissende ideeën die de band eerder live en op haar ep’s liet horen zijn alleen maar nog beter aanwezig op dit debuutalbum. Gedurende een kleine veertig minuten wordt er mooi afgewisseld tussen rustige, opzwepende, emotionele… stukken die de luisteraar niet onberoerd zullen laten en de tijd met gemak zeer snel voorbij zal laten gaan.

Al vanaf de beginnoten van The Bad Blood hoor je de kenmerkende sound van ZOAX die nog door geen enkele band met succes nagemaakt kan worden. Wanneer de speciale, typische stem van zanger Adam Carroll erbij komt weet je dat het album goed zit en dat de band weer een pareltje heeft afgeleverd. Wat opvalt is hoe Adam met gemak screams en loepzuivere cleans weet af te wisselen en dat dit zelfs nog klopt met het hele plaatje van de muziek. Zo valt dit heel hard op bij The Bad Blood, Devil Dance, ZuperHeroez

De gitaristen mogen ook niet onbetuigd blijven, want zij doen het hele plaatje kloppen, soms nogal ver op de achtergrond gezet, maar de melodieën van gitaristen Doug Wotherspoon en Sean Weir klinken bij momenten hemels, zoals bij de single Roses All the Way, Fly High, ZuperHeroez

ZOAX weet met zijn debuut alle verwachtingen in te lossen en heeft een pareltje van een album gecreëerd. Century Media heeft met ZOAX een nieuw goudhaantje te pakken. Voor alle fans van rock, post-hardcore en alles daartussen is dit nieuwe album verplichte kost! Hopelijk horen we zeer binnenkort meer van deze band!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X