Bart Van Gestel

Met de – wellicht één van de allerlaatste – show op Belgische bodem volgende maand op de Graspop Metal Meeting bekeken wij ter voorbereiding de dvd We Are Twisted Fucking Sister, een documentaire van de hand van Andrew Horn over het ontstaan en bestaan van Twisted Sister.

Wie op het schijfje een liveregistratie of videoclips verwacht is er meteen aan voor de moeite. We Are Twisted F*cking Sister! vertelt het verhaal van een band die – hoe onwaarschijnlijk dit nu ook lijkt – flink heeft moeten knokken om te geraken waar ze uiteindelijk gekomen zijn.

De pioniers van het glamrockgenre zetten hun eerste stapjes als coverband in obscure kroegen of zelfs bowling-alleys van de stad New York en omgeving in het begin van de jaren zeventig. Aan de hand van exclusieve en interessante video-opnames en foto’s wordt een beeld geschetst van een band die te maken krijgt met vooroordelen en regelmatig wordt beduveld door bareigenaars en bandpooiers. En dit in een scene waar het constant vechten is voor een plaats op de bühne.

We Are Twisted F*cking Sister!

We Are Twisted F*cking Sister!

De documentaire gaat ook zeer diep in op de vele leden- en positiewissels waar de band in het begin van zijn bestaan mee te kampen had – door uiteenlopende redenen. Het hoe en waarom wordt haarfijntjes uit de doeken gedaan. Verder gaat We Are Twisted F*cking Sister! ook uitgebreid in op hoe de band uiteindelijk heeft kunnen ontsnappen uit het clubcircuit (onder meer door het verschijnen in een best-of lijstje van een muziekblad in het Verenigd Koninkrijk). Van waar ging de bal echt aan het rollen? Wie stond aan hun kant, wie was er tegen? Al deze dingen worden door de band en zijn entourage zelf verteld. Ook de fans van het eerste uur laat de maker van het knappe en boeiende werkstuk aan het woord. Als je echt wil weten hoe het Twisted Sister-verhaal tot nu toe verlopen is, dan moet je zeker deze film bekijken.

Je kan de film kopen als dvd of on-demand via http://twistedsisterthemovie.com/.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X