Bjorn Wielockx

Op tijd en stond eens een stevige metalplaat kan onderstaande recensent zeker appreciëren. Wanneer de band er dan ook nog eens voor kiest om hardcore-elementen aan het geheel toe te voegen ben ik helemaal voorstander. En zo is er Dead By Wednesday, dat met Darkest Of Angels morgen een nieuwe plaat uitbrengt. Eens kijken of deze metalband een hardcoreliefhebber als mij weet te overtuigen.

Wat onmiddellijk opvalt is dat elke track een andere gastvocalist heeft. Zo komen de frontmannen van Shadows Fall, Flotsam And Jetsam, Generation Kill en nog veel meer het beste van zichzelf geven. Hierdoor krijgt elke song een ander karakter maar wordt het ook beduidend moeilijk om de band te herkennen. Je moet de nummers al goed kennen vooraleer je weet dat Dead By Wednesday uit je boxen knalt.

En dat maakt toch dat je qua ervaring moet inboeten. Wanneer je helemaal los zit te gaan op bijvoorbeeld het derde nummer kan het vierde nummer helemaal anders klinken én lijkt het net of er een totaal andere band opstaat. Zo staan er verschillende toppers op zoals Live Again, Self-Medicate, Power Troopers, Phoenix Rising  en You Must Like Suffering. Hierop is, zoals werd aangekondigd, een veelbelovende metalband te horen die hier en daar succesvol een hardcore-element weet toe te voegen.

In het midden van het album zitten drie nummers verscholen, die er naar mijn bescheiden mening beter niet hadden opgestaan. Deze nummers missen de agressie die de andere nummers wel hebben en hierdoor dreig je af te haken. Niet doen, want deze Darkest Of Angels heeft toch enkele topnummers die naar meer smaken.

Hoe de band het live gaat aanpakken weet ik eerlijk gezegd niet. Dan moet Rob Roy er alleen voor zorgen dat de zang met dezelfde kracht, energie, stemhoogte, kwaliteit wordt verzorgt. Ik denk dat Dead By Wednesday voor de hardere nummers zal kiezen en dat je dan pas de echte band z’n nieuwe plaat te horen krijgt. Een goed album, dat wel, maar zeker niet meer.

Tracklist:

 1. The Beginning Of The End
 2. Live Again (Ft. Brain Fair van Shadows Fall)
 3. Donner’s Pass (Ft. Rob Dukes van Generation Kill, ex-Exodus)
 4. Self-Medicate (Ft. Paul Stoddart van Diecast)
 5. Power Troopers (Ft. Ceschi & David Ramos van Fake Four Inc.)
 6. Darkest Of Angels (Ft. John Arch van Fates Warning)
 7. The Surgeon (Ft. Rob Roy & Marc Rizzo – Acoustic Mix)
 8. Defining Fire (Ft. Antony Hamalainen & Walon Reavis van Armegeddon)
 9. Chosen (Ft. Carley Coma van Candiria)
 10. Phoenix Rising (Ft. Kris Keyes van Gargantua Soul)
 11. You Must Like Suffering (Ft. Sean Danielsen van Smile Empty Soul)
 12. Break When I’m Dead (Ft. Eric AK van Flotsam And Jetsam)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Login

Recente reviews

Upcoming concerten

oktober

23okt19:0023:00Amenra @ L'Eden - Charleroi

31okt16:30JUDASFEST IIIDEN EGLANTIER - SINT-NIKLAAS

31okt20:0023:00Thurisaz Re-Incentive Release Show + support - Zaal Oosthove - Wervik

november

01nov18:00MAIDEN UNITED @ BOOGIEWOOGIE - GERAARDSBERGENPOWERSLAVE EUROPEAN TOUR 2020

07nov15:00ZINGEM BEEFT 2020DE GRIFFEL - ZINGEM

07nov18:00Sterk IJzer 3JH ASGAARD - GENTBRUGGE

14nov20:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine | Beneath My Sins at DVG, Roeselare

15nov15:0023:00Valkyre ft. Liv Kristine + Ann My Guard | Baroeg

21nov15:00PLUTO FEST 2020DEN AMB8 - OOSTERZELE

28nov11:30WAREGEMSE METAL DAY 2020WAREGEM EXPO - WAREGEM

Share This
X