Sebastiaan Schabon

Uit de vruchtbare metalgrond van Canada staat dezer jaren de ene na de andere metalband op. Occult Burial is hier een perfect voorbeeld van, hij komt uit Ottawa, Ontario en bracht onlangs zijn officiële debuutplaat uit, die de ietwat lugubere titel Hideous Obscure meekreeg. We besloten om deze band eens in de schijnwerpers te zetten, en dit album wat luisterbeurten te gunnen. Mijn mening over deze plaat lees je in deze review.

Na een intro van anderhalve minuut drukken de heren meteen stevig het gaspedaal in met Blasted Death. Je hoort direct waar de band voor staat: snelle, krachtige black/thrash metal, met demonische vocalen. Er zijn veel bands die het in dit genre maken, denk bijvoorbeeld maar aan het Duitse Desaster, en nu heb je dus ook Occult Burial. Want ze hebben duidelijk potentieel, en alhoewel het nog niet helemaal perfect klinkt, zit er toch talent in. Je moet er rekening mee houden dat het nog maar hun debuutplaat is, plus het feit dat ze nog maar vier jaar bestaan. Maar dat even terzijde, terug naar de muziek. En die klinkt het gehele album zoals eerder gezegd: snel en krachtig. Nu hoor ik jullie al denken: gaat dit dan niet vervelen? Nee hoor, want ze hebben ook minder snelle nummers, zoals Jackal Head en Ancient Returns.

Qua thema’s is het wel typisch: ze zingen graag over kwaadaardige dingen en hekserij, en precies dat past perfect bij deze muziek. Ook wist dit trio een perfect evenwicht te vinden tussen de black en de thrash. Soms zijn er bands waar je amper black of amper thrash hoort, maar bij hen dus niet. Dat maakt dat ze perfect zouden passen op een festival dat focust op beide genres. Neem nu bijvoorbeeld A Witch Shall Be Born (Daughter O): een beter voorbeeld kan je haast niet vinden. De snelheid komt ongetwijfeld van de thrashkant, maar de duisterheid en de vocalen wijzen duidelijk op een blackmetaltoets.

Het regent tegenwoordig debuutplaten in de metalwereld, dus het zal verschrikkelijk moeilijk worden om er ééntje te kiezen die in mijn jaarlijstje zal eindigen. Maar Hideous Obscure is wel een grote kanshebber. Fans van beide genres zullen dit werkje zeker weten te appreciëren. Ik kijk nu al uit naar hun volgende album.

Tracklist:

  1. Intro
  2. Blasted Death
  3. Black Adoration
  4. Jackal Head
  5. Ancient Returns
  6. A Witch Shall Be Born (Daughter O)
  7. Hades Son
  8. Hideous Obscure
  9. Occult Burial

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X