Headbanger’s Balls Fest – 26 april 2014 – Izegem
Eef

26 april stond al heel lang aangeduid in mijn agenda als zijnde niet te missen. Dat is de dag dat we in Izegem moesten zijn om het ongeëvenaarde Headbanger’s Balls Fest mee te beleven. En dat wij er niet alleen zo over dachten, kon je zien aan de ticketverkoop. Een week voor de aanvang van het feestje werd er nog naarstig gelobbyd naar kaartjes, maar helaas: het festival was uitverkocht.

Opener van de dag is Guilty as Charged uit Brugge en omstreken. Deze heavier metalband laat zien dat hij graag optreedt; het enthousiasme spat eraf. Goede songs worden evengoed uitgevoerd. Dit is een band om in het oog te houden.

Met Dyscordia gaat het goed, dank u wel. De heren timmeren gestaag aan de weg en dat is te merken aan de t-shirts van de aanwezigen: Dyscordia-tee’s zijn het best vertegenwoordigt deze avond. Dat kan vooral liggen aan de hoge kwaliteit der voortgebrachte muziek. Luister maar eens naar zijn laatste cd Twin Symbioses (of herlees de review hier). Dyscordia speelt een soort van progressieve powermetal, waarbij hoge vocale uithalen gecombineerd worden met diepe grunts. Het publiek lust dit wel.

Thurisaz had belooft een nieuw nummer te spelen en alleen voor dit gegeven zou ik naar Izegem gereden hebben. En als we daar nu toch zijn, nemen we gewoon de andere bands ook even mee. Het idee bevalt me wel. Pasons.

Wil je een zeer degelijke band zien, die een aanstekelijk allegaartje van stijlen moeiteloos in elkaar breit? Zoek niet verder:Thurisaz is your band. Het nieuwe nummer is goedgekeurd; nu nog eens nieuwe bandshirts in mijn maat! 😉

Heb je het al gehoord in de wandelgangen? Er bevinden zich bommen in dit kleine landje. Niet alleen in Kleine Brogel, maar ook in West-Vlaanderen. Deze laatste allesversplinterende, euh, splinterbom heet King Hiss. Naar King Hiss ga je niet kijken, die overrompelt je. De energie die van het podium spat is ongezien en dat heeft niet alleen te maken met frontman Jan, maar ook de overige bandleden (Josh, Dominiek en Jason) geven zeker van jetje. Zeg maar jet!

De band is in blijde verwachting van een eersteling en hieruit werd de titelsong Sadlands ten gehore gebracht. Bon, zijn er nog tickets over voor de cd-presentatie volgende maand?

Hoofdact van vandaag zijn onze Nederlandse vrienden van Izegrim. Deze heren en dame waren al heel erg vroeg aanwezig op de festival grounds. Blijkt dat Marloes en de haren graag in België komen spelen;  de cd-presentatie van de meest recente cd,Congress of the Insane, werd in Eeklo gehouden. Maar het feit dat deze Nederlandse band op Koningsdag liever hier komt spelen, zegt ook veel.

Izegrim neemt geen gijzelaars, maar slaat iedereen gewoon murw. De bindteksten tonen duidelijk aan dat Marloes een dame is zoals de meeste andere dames. Tijdens het spelen verwordt ze tot iets dat je niet in huis wil hebben. Wat een kracht wordt er uit die strot geperst; hetgeen ook van het hele combo mag gezegd worden: retestrakke thrash van het zwaarste kaliber met een gouden hart.

Of hoe organisator Jurgen Callens het verwoordt:

Izegrim heeft een verpletterende show gespeeld. Echt, zelf niet-metalliefhebbers waren nadien overtuigd. Veruit een van de sympathiekste bands die ik ooit ontmoet heb en supergasten om mee samen te werken.

Marloes en de haren

Bedankt aan de organisatoren en medewerkers van Headbanger’s Balls Fest, dankzij jullie hebben we, 400 vrienden, een prachtige avond mogen beleven. Al kan dat ook deels aan de Gageleer* gelegen hebben.

Dank aan Alstare.be voor de foto’s.

* Gageleer:

Gageleer is een goudkleurig bier dat in het Gageleer-glas een mooie witte schuimkop vormt.
Het wordt gebrouwen met eerlijke bio-ingrediënten: het fijnste gerstemout en gagel uit de Liereman, zonder additieven of bewaarmiddelen. Het bier wordt niet gepasteuriseerd en is daardoor volkomen zuiver en natuurlijk. Gageleer ondergaat een tweede gisting en een lange rijping in de fles, waardoor het zijn kenmerkende smaak krijgt.

Er is een prettig evenwicht tussen het moutige, ietwat zoetige, fruitige en kruidige aroma en een subtiele bitterheid. De smaak van de Gagel is kenmerkend en uniek: kruidig met een toets van peper en eucalyptus.

Het is een verfrissend bier maar door zijn alcoholgehalte van 7,5 volumeprocenten toch een stevige drank.

Sinds juni 2010 is er een speciale versie van Gageleer op markt, die zich toespitst op de liefhebbers van heavy metal. Het bier is hetzelfde, maar het etiket maakt het verschil. Dit etiket werd ontworpen door Kris Verwimp, ontwerper van platenhoezen voor metalgroepen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X