Eef

Enerzijds verwacht je het, anderzijds niet. Een band als Between the Buried and Me, wel, die houdt het immers nooit simpel. Je verwacht het onverwachte. Benieuwd of ze erin slagen om het ook goed te houden op deze The Parallax II: Future Sequence.

Om Between the Buried and Me maar even te schetsen… Deze The Parallax II: Future Sequence komt er exact tien jaar na de eerste lp. Al tien jaar dus staat Between the Buried and Me hun mannetje in de progressive metal – om het maar even kort en bondig te houden. Een jaartje terug kwamen ze op de proppen met The Parallax: Hypersleep Dialogues. Dit schijfje telde drie songs maar toch ook meer dan dertig minuten speeltijd. Of het nu een ep was of niet, daar zegt Between the Buried and Me niet zoveel over, maar die eerste Parallax moest wel dienst doen als een overheerlijk tussendoortje om de fans blij te houden in afwachting van de tweede. Deze The Parallax II: Future Sequence dus!

Beginnen doet Between the Buried and Me met het melige Goodbye to Everything. Geen problemen met deze korte intro, want direct erna volgt de single Astral Body en dat is – jawel – een meesterwerk! Met z’n lengte van vijf minuten kun je ook dit als een kort nummer kadreren, ten minste als je Between the Buried and Me zelf als standaard gebruikt. Astral Body is dan ook heel wat normaler dan de andere ‘volwassen’ tracks op het album. De tempo- en moodshifts zijn er niet zo uitgesproken aanwezig. Geen paniek echter, je vindt er genoeg in de volgende nummers! Kortom, Astral Body is meer toereikbaar voor de gemiddelde metalfan, maar daarom zeker niet minder goed.

De link met The Parallax: Hypersleep Dialogues is zeker aanwezig. De sfeer van buitenaardse riffs, gekke temposhifts en overheerlijke zottigheden van ver buiten hun genre, getuigt van een gelijkaardige toon. Echt passend bij de voorganger zijn de killers – en niet de ‘fillers’ – van het album. Lay Your Ghosts to Rest, Extemophile Elite, Telos, Melting City en Silent Flight Parliament zijn die monumentale tracks die ondertussen typisch zijn voor Between the Buried and Me. Stuk voor stuk slaagt elk van deze nummers erin je te bevangen en mee te sleuren in hun wereld van hormonale chaos en inhumane sfeerveranderingen. Elk van deze nummers kon op zich al een extended play zijn. En elk van die ep’s zou sowieso al hoog scoren bij deze reviewer!

En oké, buiten die vijf giganten plus Astral Body en Bloom heb je nog enkele nummers die meer korte moodpieces zijn dan echte songs. Die zijn zeker leuk als je de volle 74 minuten wil luisteren naar deze cd, maar je slaat die daarna makkelijk over. Opnieuw geen paniek, want zonder die nummertjes heb je nog ruim voldoende muziek over…

Tracklist:
1. Goodbye to Everything
2. Astral Body
3. Lay Your Ghosts to Rest
4. Autumn
5. Extremophile Elite
6. Parallax
7. The Black Box
8. Telos
9. Bloom
10. Melting City
11. Silent Flight Parliament
12. Goodbye to Everything Reprise

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X