Preview Zingem Beeft 2023
Enrico Vanpevenaeyge

Nog een paar weken geduldig wachten en het is weer zover: een nieuwe editie van Zingem Beeft.
16 september 2023 is de dag dat Kruisem weer zal beven. Wegens het grote succes van vorig jaar heeft de organisatie zelfs beslist om er een schepje bovenop te doen. We worden flink verwend met maar liefst 7 bands. Het zal weer een stevige editie worden dit jaar in De Mastbloem. Openen doen we met de lokale band BEAL, gevolgd door Lost Baron, Huracan, The Curse Of Millhaven, Angel Crew en Shizophrenia. En als kers op de taart heeft Zingem Beeft als afsluiter niemand minder dan Fleddy Melculy. Het dak gaat er zeker en vast af.

BEAL
Zoals elk jaar heeft Zingem Beeft de kans aan een lokale band om zich te tonen wat ze kunnen. Dit jaar is het de beurt aan BEAL, de band afkomstig uit onze eigen Vlaamse Ardennen. Enkele leden van de band zijn dan ook geen onbekenden voor het festival. De zanger Thomas De Wispelaere (Our Common Sense) was er al in 2021 en gitarist Walter Snoeck (Earupt), die een tijdelijke vervanging doet, stond zelfs op de allereerste editie van Zingem Beeft. No bullshit heavy metal wordt naar de oren gesmeten en het zal al rap beven in Kruisem.

Lost Baron
Energiek en straight to the point. Lost Baron windt er geen doekjes om. Vanaf de eerste minuten zal de band het publiek meetrekken. Stoner, hardcore en sludge, dat beloofd. Ze zijn ook al geen onbekende meer in de metalscene. Ondertussen hebben ze al een podium gedeeld met Psychonaut, Your Highness, Bark, Fire Down Below, …
Ze hebben ook al verschillende evenementen achter hun naam staan waaronder Fleddypalooza, Ieperfest, Roadkill Festival, Antwerp Metal Fest en nog vele andere om op te noemen. Op 16 september mogen ze het dak eraf knallen in Kruisem.

Huracán
Het Gents-Antwerpse viertal Huracán maakt sludge metal voor de liefhebbers van zware gitaren en slopende ritmesecties. Huracán is de k’iche’ maya god van wind, storm en vuur. De band speelt dan ook stormachtige muziek met verrassende wendingen waarbij straffe riffs, hypnotiserende drums, gloeiend gebrul en cleane vocalen elkaar perfect aanvullen. Zeker de moeite eens waard om live te zien. En voor de pretparkhangers onder ons, het is niet de rollercoaster die naar Kruisem wordt gebracht.

The Curse Of Millhaven
The Curse of Millhaven is een melodische deathmetalband uit het Belgische Ieper. In 2014 bracht de vijfkoppige band zijn eerste album uit, getiteld Vestibule of Hell. Later volgde hun ep Plagues en het album Thresholds. De mannen deden ervaring op als voorprogramma van Aborted, Carnifec, Hatebreed en de Nederlandse Legion of The Damned. Daarnaast speelde de band ook nog eens op Antwerp Metal Fest en haalde de finale van de Wacken Open Air contest.

Angel Crew
Deze Belgische/Nederlandse supergroep is zonder twijfel een van de beste hardcore-acts die de Lage Landen heeft voortgebracht. Wat wil je, de leden zaten eerst bij Backfire, Pro-Pain en andere grote namen. De band is sinds een paar jaar weer helemaal terug aan het front. Zo werd in 2016 het jarenlange wachten op de opvolger van de iconische plaat ‘One Life, One Sentence’ beloond. ‘XVI’ bleek een schot in de roos.

Shizophrenia
Het Antwerpse Shizophrenia, onstaan in 2016, brengt een explosieve cocktail van trash en death metal naar het podium. Brutaliteit, stevigheid en verfijnde gitaren. Een betere subheadliner kan men zich niet wensen. De band heeft ondertussen ook al de kans gekregen om op de grote festivals mogen staan waaronder Graspop, Alcatraz, HellFest,

Fleddy Melculy
Afsluiten doen we met een klepper van formaat. De enige echte Fleddy Melculy. De band is een gevestigde waarde geworden in de Benelux. Een goed geoliede machine die podium na podium inpalmt en staat als een huis. Dat beloofd als afsluiter van Zingem Beeft. Als het dak er tegen dan nog niet is afgevlogen is dan zullen de mannen van Fleddy dat wel voor elkaar krijgen.

Alle info is terug te vinden op www.zingembeeft.be 
Ticket kunnen besteld worden via onderstaande link:
https://www.zingembeeft.be/tickets-zingem-beeft

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X