Hellgium: e-headbangen!
Bart Van Gestel
Hellgium

Het is geen nieuws: U vertellen dat er geen enkel muziekfestival plaatsvindt voor lange tijd. Organisaties, bands en muzikanten blijven gelukkig niet bij de pakken zitten. Eerder gaf Graspop aan een avondje virtueel te gaan. Quasi tegelijkertijd kondigde ook een keur aan Belgische zware gitarenbands hun eigenste e-festival aan: Hellgium.

Gisteravond waren we op Facebook veiligheidsraad-persconferentie-zonder-powerpoint-gewijs getuige van de aankondiging van het e-festival Hellgium. King Hiss-drummer Jason Bernard, Fleddy Melculy zanger Jeroen Camerlynck en Jens De Vos van Off The Cross zaten de persconferentie voor.

De bands van de drie heerschappen organiseren samen een online festival, te volgen via de Facebook-pagina’s van Hellgium en de respectievelijke bands. Het festival vindt plaats op zondag 12 juli. De affiche is ook meteen compleet. Hoofdact Fleddy Melculy krijgt gezelschap van King Hiss en Off The Cross. Extra support kan je zien onder de vorm van Carnation, Bear en Arson. Allemaal belgische bands en allemaal knallers. Het festival wordt aan elkaar gepraat door Alex Agnew en Andries Beckers a.k.a. Welcome To The AA. Kortom: pret verzekerd!

Het festival is volledig gratis te bekijken. Toch vragen de bands enige steun. Op de website van Hellgium kan je vanaf nu een exclusief T-shirt scoren. Een tijdschema voor het festival is op het moment van dit schrijven nog niet bekend, maar zal ongetwijfeld snel volgen.

De persconferentie kan je herbekijken op de Facebook-pagina van Hellgium.

Hellgium line-up 12-07-2020

Hellgium line-up 12-07-2020

 

0 reacties

Upcoming concerten

juni

Geen concerten

july

Geen concerten

X