Eind 2014 verraste Rise of the Northstar vriend en vijand met een knaller van een debuutalbum. De mix van crossover, hardcore, thrash metal en rap kon vele harten bekoren en niet in het minst die van de grote bazen bij Nuclear Blast. Qua thematiek zweren deze Fransen bij de klassiekers binnen het manga genre, waardoor de muziek vaak wordt aangeduid als ‘manga metal’. Met het debuutalbum op zak reisde Rise of the Northstar de wereld rond om zieltjes voor zich te winnen. Op 19 oktober, vier jaar na het debuut, is het tijd voor een vervolg, genaamd The Legacy of Shi!

Ondanks de vele positieve reacties op het debuutalbum, waren er ook heel wat negatievelingen die de muziek van ROTNS allerminst konden appreciëren. Voornamelijk het imago in combinatie met de rap gedeelten, konden bepaalde metalheads maar weinig smaken. Wie deze band echter een kans geeft, weet echter vrij snel dat ROTNS een soort vaandeldrager is binnen het eerder kleine subgenre, Een vaandeldrager die werkelijk alles tot in de kleinste details weet te perfectioneren. Iets waar vele andere bands nog een puntje aan kunnen zuigen.

Algemeen is er in vergelijking met zijn voorganger weinig veranderd: de nummers hakken er nog steeds hard in en doen je als luisteraar vaak naar adem happen. Toch is de algemene teneur van deze The Legacy Of Shi dat het verschroeiende net iets minder aanwezig is. ROTNS houdt het vaker net iets rustiger, waardoor zelfs het woord mid-tempo in de mond genomen kan worden. Een nummer als Kozo is vrij sterk, maar in vergelijking met bijvoorbeeld The New Path en Welcame, beiden afkomstig van het grandioze debuut, is de zogenaamde ‘Getto Blaster’ toch net iets meer naar de achtergrond verdrongen. Gelukkig trekt de band af en toe nog eens alle registers open. All For One is bijvoorbeeld een knaller van formaat, die menig woonkamer zal omtoveren in een waar slagveld. Absoluut geen nummer om te beluisteren in de wagen, neem het van mij aan!

Het tempo mag dan over het algemeen iets lager liggen, toch luistert het hele album lekker weg. De nummers zitten wederom goed in elkaar en qua dynamiek is het allemaal weer dik oké. Wie echt de moeite neemt om te luisteren naar de lyrics en de diepere manga betekenis er van begrijpt, zal veel plezier beleven aan dit schijfje. Nu maar hopen dat ROTNS snel eens België aandoet voor een vette clubshow in bijvoorbeeld Zappa of misschien wel Trix. ROTNS bevestigt al het mooie van het debuutalbum en daar kunnen de liefhebbers alleen maar blij mee zijn. Wie echter Welcame niets vond, kan deze The Legacy Of Shi beter links laten liggen.

Tracklist:

 1. The Awakening
 2. Here Comes The Boom
 3. Nekketsu
 4. Kozo
 5. Teenage Rage
 6. Step By Step
 7. This Is Crossover
 8. Cold Truth
 9. All For One
 10. Furyo’s Day
 11. The Legacy of Shi

 

7.5/10

Rise of the Northstar - The Legacy of Shi

Label: Nuclear Blast

Release datum: 19 oktober 2018

Facebookpagina Rise Of The Northstar

Verzenden
User Review
0 (0 votes)
X