In april 2016 kreeg een tak van de immer groeiende thrashmetalboom er weer een blad bij, meer bepaald de Engelse melodische thrashmetalband Armortura. Een jaar later stuurden de heren een demo op naar het welgekende label Mighty Music. Daar hadden ze enkel lof over de band, en de rest is geschiedenis. En kijk, op 5 januari jongstleden verscheen het zelfgetitelde debuutalbum Armortura wereldwijd op de markt. Zou dit weer een band zijn zoals zoveel thrashmetalbands of krijgen we iets compleet vernieuwends te horen?

We beginnen meteen stevig met Zodiac. Aanvankelijk zou je denken dat het weer gewone thrash metal is met rauwe vocals, maar naarmate het nummer vordert krijgen we steeds meer melodische riffs te horen die tegelijkertijd brutaal klinken. Het zit helemaal goed bij Armortura, maar dit had ik toch niet zien aankomen na de informatie gelezen te hebben die bij de promo meegeleverd werd. Nee, dit is zelfs beter dan ze beschrijven! Opzwepend, brutaal maar tegelijkertijd melodisch zonder de pedalen te verliezen.

De kwaliteit van de muziek mindert op geen enkel moment. Neem nu bijvoorbeeld het nummer Cursed. Ik neem er nu willekeurig een track tussenuit maar eigenlijk kan je elke andere track als voorbeeld nemen. Geen enkel moment van verveling, geen enkel moment van concentratieverlies door slechte muziek, de band zuigt je gewoon mee. En Armortura heeft ook nog een verrassing op deze plaat. Niemand minder dan Jeff Waters van Annihilator komt de band vergezellen op een remix van 11th Hour, een track die je dus twee keer zal terugvinden op dit album. De remix klinkt zelfs gevoelig beter dan het originele nummer, er wordt ook iets minder melodie in verwerkt wat wel al eens mag.

Luisterbeurt na luisterbeurt na luisterbeurt vind je altijd wel iets anders terug om van te genieten. Armortura bestaat nu minder dan twee jaar, maar wat ze hier laten horen, is niet meer normaal. Als je zoiets boeiend en krachtig op zo weinig tijd al kan in elkaar steken, wat gaat dat dan geven als ze binnen pakweg tien jaar nog steeds samen zijn? Armortura verscheen op 5 januari maar dit gaat zeker problemen geven in de jaarlijstjes. Wat als de rest van 2018 muzikaal ook van dit niveau gaat zijn?

Tracklist:

 1. Zodiac

 2. Insidious

 3. Hellbound

 4. Cursed

 5. Shadow Underworld

 6. Flight 19

 7. 11th Hour

 8. Wanted Dead or Alive

 9. The Keep

 10. Requiem For The Damned

 11. 11th Hour (Bonus RemixFeaturing Jeff Waters)

8/10

Armortura - Armortura

Label: Mighty Music
Releasedatum: 5 januari 2018
Armortura Facebookpagina
Armortura Website

Verzenden
User Review
5 (1 vote)
X