Hollywood Vampires - Rise
Label: EarMusic
81
Vanpevenaeyge Carly

 [smart_review]

Hollywood Vampires. Een supergroep met sterallures. Hollywood superster Johnny Depp, rockicoon Joe Perry en shockrocker Alice Cooper zijn terug met nieuwe muziek in de vorm van een explosief tweede album Rise.

Hollywood Vampires was in 1969 een clubje die samenkwam boven een bar op Sunset Strip. Om lid te worden van deze club moest je gewoon al de andere rocksterren onder tafel drinken, vertelt origineel lid Alice Cooper. Om deze heren te eren hebben Johnny, Joe en Alice Hollywood Vampires opgericht.

Bij hun liveoptredens worden ze bijgestaan door nog een paar kleppers zoals Glen Sobel (Alice Cooper) op drums, Chris Wyse (The Cult) op bas en Buck Johnson van Aerosmith verzorgt de vocalen.

Al na een paar seconden in de openingstrack, I Want My Now, is het duidelijk dat deze bende er iets speciaals van gemaakt heeft. Vergeet hun individuele reputatie. De chemie tussen deze heren zorgt ervoor dat Rise een plezierige en zuivere hardrockalbum ( al noemen ze het zelf liever Rock ’n Roll ) is.

In tegenstelling met hun debuutalbum uit 2015 is het materiaal op Rise volledig door de band zelf geschreven. Maar naar de oorspronkelijke missie van Hollywood Vampires staan er toch drie covers op Rise. Deze covers zijn een ode aan veel te vroeg gestorven rockcollega’s. Een intieme en intense versie van David Bowies Heroes, door Johnny Depp. People Who Died van Jim Caroll Band en You Can’t Put Your Arms Around A Memory van Johnny Thunder. Deze laatste twee worden vertolkt door Joe Perry.

The Boogieman Surprise en Who’s Laughing Now (officiële eerste single) zijn rauwe rocksongs die je een goed beeld geven van hoe het er vocaal aan toe gaat op hun liveoptredens. Op Welcome To Buschwackers vervoegen Jeff Beck (gitarist bij oa The Yardbirds) en John Waters (Hollywood-regisseur) de rangen en krijgen we een nummer voorgeschoteld (probeer je het eens voor te stellen) die nog het dichtst aanleunt bij een troep jongens die met een gitaar aan een kampvuur zitten te zingen.

Alhoewel Alice Cooper beweert dat het niet de bedoeling is om Coopers songs te maken, horen we bij We Gotta Rise toch veel vergelijkingen met zijn eigen Elected. Tamelijk politiek geladen. Ook in Mr Spider, een psychedelisch, gotisch epos, horen we Alice’ invloeden. Dit album sluit af met Congratulations, een spoken word akoestisch nummer.

Tracklist

  1. I Want My Now
  2. Good People Are Hard To Find
  3. Who’s Laughing Now
  4. How The Glass Fell
  5. The Boogieman Surprise
  6. Welcome To Bushwackers ( feat. Jeff Beck and John Waters)
  7. The Wrong Bandage
  8. You Can’t Put Your Arms Around A Memory
  9. Git From Round Me
  10. Heroes
  11. A Pitiful Beauty
  12. New Threat
  13. Mr Spider
  14. We Gotta Rise
  15. People Who Died
  16. Congratulations

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Upcoming concerten

april

Geen concerten

mei

Geen concerten

X